Geplaatst op 18/06/2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom personalisatie zo goed werkt


De behoefte van je klanten is misschien wel hét belangrijkste onderdeel van hoe jij je marketinguitingen invult. Want wanneer jij iets creëert waar je klanten niet op zitten te wachten, zal het niet veel resultaat opleveren. Mede daarom is het belangrijk dat je weet wat er onder je doelgroep speelt en dat je hierop inspeelt.

Speciale aandacht
Onze hersenen zijn zo getraind dat we enkel bepaalde informatie in ons opnemen. De informatie die blijft hangen is de informatie die wij als relevant beschouwen. De rest zijn we binnen no time weer vergeten. Dit kunnen we heel gemakkelijk vergelijken met het ‘echte’ leven. Wanneer jij in een rumoerige omgeving met iemand staat te praten, gaat dit prima. Maar wanneer je verderop je naam hoort, ben je afgeleid en hoor je niet meer wat degene zegt waarmee je eigenlijk een gesprek aan het voeren was. Dit is online precies hetzelfde. Hetgeen dat persoonlijk is, vind je interessant en de rest vergeet je. Personalisatie geeft je het gevoel speciaal te zijn. En speciale aandacht voelt goed.

Onderzoek
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat personalisatie werkt. Wanneer je in een e-mail een persoonlijk tintje toevoegt, door bijvoorbeeld de ontvanger bij naam aan te spreken, wordt de e-mail sneller geopend. Ook is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat personalisatie ervoor zorgt dat er eerder op aankoop wordt overgegaan. Bovendien draagt het bij aan een betere relatie met de klant. De klant krijgt het gevoel dat hij/zij begrepen wordt en dat er naar zijn/haar behoeftes wordt geluisterd.

Wat heb je nodig voor een goede personalisatie?
Persoonlijke content die interessant is voor je doelgroep zuig je niet uit je duim. Deze verkrijg je door middel van data. De data die je van je doelgroep verzamelt, geeft je inzicht in waar hun interesses liggen en kan je helpen om je marketinguitingen te optimaliseren. Een goede marketing automation software kan je helpen deze data te verzamelen, zodat jij je klant écht leert kennen.

Personalisatie tegenover privacy
Het merendeel van de mensen is bereid persoonlijke gegevens te delen in ruil voor personalisatie. Echter is het wel van belang dat je zorgvuldig met deze informatie omgaat. Het is namelijk mogelijk dat bijvoorbeeld websitebezoekers personalisatie als een inbreuk op hun privacy zien. Ga dus niet ongevraagd met gegevens van klanten ‘strooien’. Geef bijvoorbeeld bij het inschrijven voor je nieuwsbrief aan dat wanneer ze bepaalde gegevens invullen of bepaalde vakjes aankruisen, je ze gerichte content kunt sturen. Wanneer je klanten ervaren dat ze voordeel hebben met het delen van data, zal de bereidheid hiervoor ook groter zijn.

Het kennen van je doelgroep is dus van groot belang. Wanneer jij weet wie je doelgroep is, kun jij hen gerichte informatie sturen die zij interessant vinden. Wil jij graag weten hoe jij het beste data kunt verzamelen en dit kunt inzetten? Wij kunnen je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid