Geplaatst op 12/03/2020
Leestijd: 3 minuten

De trends en ontwikkelingen binnen contentmarketing


Contentmarketing. Een onderwerp waar we niet meer omheen kunnen. Waar het enkele jaren geleden beschouwd werd als een ‘taak’, vult het tegenwoordig complete banen. Tijd om deze vorm van marketing nog eens onder de loep te nemen en te kijken naar de trends en ontwikkelingen.

De voordelen
Eerst even een aantal voordelen van contentmarketing op een rij. Want ja, het kan wel degelijk wat betekenen voor jou als bedrijf! Zo hebben content marketeers die een blog publiceren 13 keer zoveel kans op een positieve ROI en 75% van de marketeers ervaart positieve resultaten uit contentmarketing.

Content waar de doelgroep al op zat te wachten
Bij het woord ‘data’ krijgen veel mensen het al benauwd. We denken gelijk aan moeilijke cijfertjes en statistieken, maar als je de basis begrijpt is het zo erg nog niet. Het is zelfs heel interessant! Dankzij data krijgen we precies in kaart waar de interesses van onze doelgroep liggen en hier kunnen we vervolgens, met onder andere content, op inspelen. Zo komen we creatief uit te hoek met content waar de doelgroep eigenlijk al op zat te wachten.

Personalisatie is onmisbaar
Elke seconde van de dag ontvangen we content en informatie. 90% lezen we en vergeten we gelijk weer. Personalisatie is een manier om de aandacht van de doelgroep te vangen. Zorg dat jouw content aansluit bij de behoeften van de doelgroep. Zo krijgen zij een speciaal gevoel en niet het gevoel één van de velen te zijn.

Video en visuals
Content is veel breder dan enkel het schrijven van blogs. Want juist video’s en visuals werken! Uit onderzoek van Hubspot blijkt namelijk dat 56% van de 25 tot 34-jarigen graag een video ziet, tegenover 21% die graag een blog leest. Blogs worden vooral snel gescand, waarbij je dus gelijk moet zorgen dat je de aandacht van de lezer hebt. Bij video heb je deze aandacht al veel sneller te pakken. Bekijk daarom ook eens ons artikel over de videotrends voor 2020. Wanneer je dan tóch een blog schrijft, is het belangrijk dat je een goed verhaal vertelt. Met de overvloed aan informatie die we ontvangen, nemen we geen genoegen meer met een vluchtig geschreven artikel. We willen échte, kwalitatieve informatie waar we wat aan hebben.

Ephemeral content
Een andere trend is ephemeral content. Dat klinkt ingewikkeld, maar de kans is groot dat je er al ooit mee te maken hebt gehad. Hiermee wordt namelijk alle content bedoeld die niet permanent is. Waarschijnlijk kreeg je er met Snapchat voor het eerst mee te maken, maar ook de stories van Instagram en Facebook zijn bekende voorbeelden. Het begrip ‘FOMO’ (Fear Of Missing Out) omschrijft perfect waarom deze functies zo populair zijn. We zijn bang om dingen te missen en niet mee te kunnen praten met de rest. Deze vluchtige content is daarom interessant voor de doelgroep. Want wanneer je het niet hebt gezien, heb je dus iets gemist. En wie weet wat voor spectaculairs of spannends dit wel niet was…

Social als verkoopkanaal
Last but not least: social media wordt steeds meer gebruikt als online winkel. Naast het feit dat het natuurlijk super handig is dat wanneer je iets leuks ziet, je dit meteen kunt aanschaffen, moet je hier ook mee oppassen. Social media wordt namelijk in eerste instantie gebruikt voor vermaak. Bedenk dus van te voren hoe je jouw verkoop optimaal kunt combineren met vermaak.

Wil je graag meer energie steken in je contentmarketing, maar heb je hier simpelweg geen tijd voor of weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk eens onze content pagina en/of neem contact met ons op. Wij helpen je graag!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid