Geplaatst op 16/10/2017
Leestijd: 3 minuten

SNS, probeer na heel normaal nu persoonlijk


In april sleepte de consumentencampagne van SNS Bank een bronzen Esprix Award in de wacht. De jury noemde deze ‘Heel Normaal’-campagne onderscheidend en roemde het behaalde resultaat dat in jaar 2 behaald werd. Terecht. Maar hoe wordt SNS nog meer de bank voor jou?

Doe normaal
Hoewel de ‘Heel normaal’-campagne Bennie Jolink een prominente rol gaf in de ludieke commercials, was vooral de kernboodschap van alle uitingen interessant. Namelijk dat SNS Bank een menselijk bank is die niet moeilijk doet en het jou makkelijk maakt. Als jij informatie zoekt moet die begrijpelijk zijn en moet je het snel kunnen vinden. En er moet op jouw wensen gelet worden. Geen jargon of diep weggestopte pagina’s dus.

Van verfrissend…
SNS Bank speelde daarmee direct in op veelgehoorde klachten over banken. Dat alles te ingewikkeld wordt gemaakt, niet transparant is en dat veel banken alleen maar met zichzelf bezig zijn. Kortom: dat banken afstandelijke, ondoorzichtige instanties zijn die je als klant vaak maar moeilijk kunt vertrouwen. SNS zette daar dus een verfrissend, ander geluid tegenover, wat ze op positieve manier onderscheidde van de rest. Maar hoe word je echt persoonlijk?

… naar persoonlijk
Een bank is een instelling die enorm veel van klanten weet. Wat voor verzekeringen vindt iemand interessant? Heeft de klant een hypotheek? Van wat voor soort rekeningen wordt gebruikgemaakt? Hoe doet iemand het liefst zijn betalingen? Die informatie hebben betekent dat je enorm proactief kunt zijn. Qua inhoud én uiterlijk.


De bank voor jou
Als je je klanten het gevoel wilt geven dat ze belangrijk voor je zijn, dan helpt het om in te spelen op wat zíj belangrijk vinden. Op de manier die zij prettig vinden. In principe geeft elk contactmoment je deze informatie. En hoe meer contactmomenten er zijn, hoe meer informatie je krijgt en hoe nauwkeuriger je in kunt spelen op voorkeuren. Kortom: zo maak je van elke keer contact een campagnemoment.

‘Wat is voor jou van waarde?’
Introduceer dus een campagne die voortborduurt op de informatie die je hebt, maar ook nieuwe informatie ophaalt. Noem het de ‘Wat is voor jou van waarde?’-campagne. Het is er een die je natuurlijk makkelijk los kunt laten op bestaande klanten (om ze nóg beter te helpen), maar ook op potentiële klanten. Dat kan door middel van traditionele ATL-middelen, maar ook BTL. Bijvoorbeeld via een reeks social adverts die naar een persoonlijkheidstest leiden. Aan het eind weet de gebruiker wat voor hem de belangrijkste zaken zijn om op te letten bij de keuze voor een bank. En dan pas zie je dat SNS Bank deze test heeft opgezet.

Door met ‘the new’
SNS heeft met de ‘Heel normaal’-campagne de traditionele persoonlijkheid van een bank van zich afgeworpen om een meer servicegerichte en behulpzame dienstverlenerrol aan te nemen. Out with the old, in with the new. Met de ‘Wat is voor jou van waarde?’-campagne borduurt SNS daarop voort. De test onder bestaande en nieuwe klanten is geen conversiecampagne, maar een campagne die het meedenken en meehelpen van de bank onderstreept. Kortom: een echte imagobooster.

Baat bij kennis
Toch komt de bank door zo’n test veel over de deelnemers te weten. Waar liggen de prioriteiten van deze mensen? Is er een tendens te spotten? Wat zoekt men nou echt bij een bank? Dit is informatie die gebruikt kan worden ter verbetering van de dienstverlening, om nieuwe campagnes te voeden maar ook om deze mensen te benaderen met een persoonlijk aanbod en relevante informatie. Het kan de start zijn van een dialoog met je publiek, terwijl je als bank afstapt van het ouderwets zenden. En zo krijgen bestaande of nieuwe klanten de informatie waar ze naar op zoek zijn in plaats van een dertien-in-een-dozijn boodschap. Dat is voor iedereen van waarde.

Meegelezen, SNS Bank? En er nog benieuwd van geworden ook? Benader ons dan gerust. We kijken graag wat we voor jullie kunnen betekenen.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid