Geplaatst op 04/07/2019
Leestijd: 2 minuten

Roze & regenbogen: de leukste inhakers voor de Pride


Haal je regenbogen maar vast uit de kast, want events als Roze Maandag, de Pride Amsterdam en de spectaculaire Canal Parade staan weer voor de deur. Feesten die in het leven zijn geroepen om aandacht te vragen voor de LGBT-community, zijn inmiddels uitgegroeid tot wereldberoemde events. Reden genoeg voor merken om hier massaal op in te haken. Wij verzamelden de allerleukste inhakers!

Hema

Hema

Dat de simpelste ideeën soms de beste zijn, bewees HEMA wederom in 2016. Speciaal voor de Gay Pride brachten ze een gelimiteerde oplage t-shirts op de markt. Met opdrukken van echte HEMA-klassiekers wil het bedrijf uitstralen dat ze van en voor iedereen zijn.

Er waren drie varianten: voor homo’s (worst hartje worst), lesbiennes (tompouce hartje tompouce) en biseksuelen en hetero’s (worst hartje tompouce). De shirts waren binnen no time uitverkocht en de opbrengst ging naar het Gay-Straight Alliance Netwerk (GSA). Doel bereikt dus!

Vodafone

Vodafone01

Ook Vodafone hecht veel waarde aan diversiteit. Daarom vaart het merk al sinds 2012 mee met de befaamde Canal Parade in Amsterdam. Enkele jaren op rij toverden zij hun pay-off van ‘Power to you’ om naar ‘Power to joehoe’. Daar kwam tijdens de editie in 2016 nog een slogan bij, namelijk ‘Vier gay’. Kort maar krachtig!

PostNL

PostNL

Tijdens de Gay Pride is de hele stad versierd met regenbogen en roze accenten. Die opvallende oranje brievenbussen passen daar niet bij, moeten ze gedacht hebben bij PostNL. Daarom wrapte het bedrijf 27 van hun brievenbussen, gelegen in de Pride-route, in een mooi roze kleurtje. Daar word je toch vrolijk van?

Disney

Disney

Dat Disney fan is van diversiteit liet het merk meerdere malen weten. En we zien steeds meer homopersonages terug in hun producties. Toch was dat voor Disney niet genoeg en daarom komen ze dit jaar met een vrolijke merchandise-collectie op de proppen. Reken maar dat de Mickey-oortjes een populair accessoire gaan zijn tijdens LGBT-events! Maar dat is nog niet alles…

Dit jaar vond namelijk, voor het eerst in de geschiedenis van Disneyland Paris, een officieel homo-evenement plaats. Op 1 juni was het zo ver en werd het Disney Studios Park omgebouwd voor de Magical Pride: een walhalla voor homo’s, lesbiennes, transgenders en iedereen die zin heeft om het feestje mee te vieren. Leuk!

Albert Heijn

AlbertHeijn3

Rondom de Gay Pride in 2015 en 2016 toverde Albert Heijn haar ‘to go’ winkels om in ‘Albert Heijn To Gay’. Een leuke woordspeling, die gepaard ging met een roze loper, vrolijke decoratie, aanbiedingen op roze koeken en de komst van gelimiteerde regenboog-koffiebekers. Deelde je je koffiebeker op Instagram, dan maakte je bovendien kans op een jaar lang gratis koffie. Wat er weer voor zorgde dat AH To Gay nog eens extra onder de aandacht kwam. Heb jij ook zo’n leuke regenboogkoffie gehad?

Bavaria

Bavaria

Bavaria houdt van alle kleuren en alle smaken. Met deze inhaker wenste het Brabantse biermerk ons in 2018 een fijne Gay Pride toe. De afbeelding heeft wat ons betreft geen verder uitleg nodig: scherp bedacht!

Smullers

Smullers

Heel Amsterdam ziet roze tijdens de Gay Pride, dus snackbar Smullers besloot lekker mee te doen. In de week van het event werden de frietjes voorzien van een dot roze mayonaise. Heel Instagram-waardig!

Met bovenstaande voorbeelden heb je waarschijnlijk genoeg inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan! Let wel op, want vaak is het niet voldoende om je merk lukraak in regenbogen en roze glitters te verpakken. Het helpt als je campagne écht een verschil kan maken. Het belang ligt in de eerste plaats namelijk niet bij jezelf, maar bij de LHBT-community.

Heb je hulp nodig met het bedenken en/of uitvoeren van je online content? Brandpulse helpt je graag op weg! Vraag vrijblijvend informatie aan via onze contactpagina en wie weet spreken we elkaar binnenkort!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid