Geplaatst op 26/11/2020
Leestijd: 2 minuten

Zo draagt Pinterest bij aan jouw marketingstrategie


Ben je op zoek naar nieuwe tools om je SEO te verbeteren en meer traffic naar jouw website te genereren? Pinterest is een uitstekende tool om jouw bedrijf visueel te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jouw producten en/of diensten meer verkocht zullen worden.

Hoe afbeeldingen jouw SEO kunnen beïnvloeden
Stel, je bent marketeer van een interieurmerk. Wanneer een (potentiële) klant online op zoek gaat naar interieurinspiratie, wil je dat hij of zij op jouw website terechtkomt. Door originele content te creëren voor Pinterest, in combinatie met gerichte alt-teksten kun je ervoor zorgen dat jouw afbeeldingen bovenaan komen te staan in de Google zoekresultaten. Een alt-tekst voorziet de afbeelding van een beschrijvende tekst. De volgende keer dat iemand zoekt naar een witte tafel en je hebt jouw afbeelding deze naam meegegeven, dan zal deze in Google Afbeeldingen verschijnen. Hoe je met alt-teksten de beste resultaten kunt behalen, lees je in het artikel: Hoe haal ik het meeste uit mijn alt-tekst?

Vergroot jouw brand awareness met user generated content
Naast het voorzien van inspiratie, kunnen gebruikers ook zelf content plaatsen op Pinterest. Denk hierbij aan reviews, DIY’s en productfoto’s. Door content van echte klanten (user generated content) te re-pinnen (reposten) wordt deze onder de aandacht gebracht bij een grotere doelgroep en dus potentiële klanten. Hiermee vergroot je jouw bereik en naamsbekendheid. Bovendien vindt de klant vindt het vaak ook nog eens superleuk dat jij het deelt!

Voordelen van een Pinterest business account
Met een Pinterest business account krijg je inzicht in je publiek, stimuleer je conversies en zorg je voor meer bezoekers.
• Het is een gratis tool waarmee je Pinterest statistieken kunt inzien
• Je krijgt toegang tot een advertentie account
• Je spot opkomende trends als eerst!
• Je genereert meer traffic naar je website (zie hierna)

Genereer meer traffic naar jouw website door deze te claimen
Zoals we hierboven al benoemden, kun je door middel van een business account meer traffic naar jouw website genereren. Dit kan alleen als je jouw website hebt geclaimd, wat inhoudt dat jij jezelf als eigenaar registreert. Hierdoor verifieert Pinterest jouw bedrijf en mag je de URL op jouw profiel vermelden. Daarnaast heb je de optie om jezelf als “handelaar” te laten verifiëren waardoor je de producten direct kunt linken naar de Shop tab in de app. Hierdoor wordt het makkelijker voor gebruikers om jouw product(en) direct te bestellen, wat leidt tot meer verkoop!

Ben je klaar om met Pinterest aan de slag te gaan? Zorg dat je deze punten niet vergeet:
• Gebruik duidelijke alt-teksten bij je afbeeldingen om organisch een betere positie te krijgen in de zoekresultaten
• Vergroot je bereik door pins te delen van klanten, hier versterk je jouw imago mee
• Door een business account aan te maken kun je de statistieken van Pinterest inzien en opkomende trends spotten
• Door jouw website te claimen wordt het mogelijk om via de app aankopen te doen of naar de website doorverwezen te worden

Wil je op de hoogte blijven van laatste trends en ontwikkelingen omtrent marketing? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram!


Deel dit artikel