Geplaatst op 18/05/2020
Leestijd: 3 minuten

Optimale klantbeleving met crowdsourcing


Van nature laat de mens graag van zich horen. Het is belangrijk om daadwerkelijk naar je klanten te luisteren – waar hebben zij behoeften aan of wat zouden zij graag anders zien? Je kunt zelfs de klant betrekken of laten meebeslissen in het productieproces, wat kan resulteren in een hechte online community rondom je merk, ook wel crowdsourcing genoemd. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van merken die dit heel goed hebben aangepakt.

Lay’s: Maak de Smaak
Inmiddels al een aantal jaar geleden, maar wel een héle goede actie. In 2010 kwam Lay’s met het mega succes ‘Maak de Smaak’. Iedereen mocht een suggestie insturen voor een nieuwe smaak en dit werd dan ook massaal gedaan. Ruim 675.000 inzendingen later werd uiteindelijk ‘Patatje Joppie’ tot grote winnaar bekroond. De winnende smaak zou eigenlijk maar een jaar te koop zijn, maar het bleek populair te zijn, want de gele zakken zijn nog steeds in de winkels te vinden. Een superslimme marketing stunt, want de consument is altijd bereid zijn of haar suggestie te geven. Ze krijgen het gevoel iets te zeggen te hebben en dat er naar hen wordt geluisterd. Bovendien krijgt je merk op deze manier extra (gratis) reclame.
lays-maak-de-smaak-finalisten-454
Bron

TUI Design the Sky
Normaal gesproken huurt TUI tijdens de zomermaanden extra vliegtuigen in en één hiervan krijgt een wel heel bijzonder design. Tui riep begin dit jaar namelijk iedereen op om een design voor de Air Explore B-738 te maken. Het winnende design komt echt op het vliegtuig, inclusief de naam van de winnaar. Bovendien mag de winnaar als eregast mee op de eerste vlucht én krijgt diegene een schaalmodel met zijn of haar design. Ook weer een goede manier om reclame te maken voor je bedrijf, want wie wil nu niet een ‘eigen’ vliegtuig?! Of het winnende model deze zomer haar vlucht kan maken is niet bekend. Hoe dan ook een toffe actie!
Afbeelding1 Bron

#Myoreocreation
Een leuke actie (met héle aantrekkelijke prijs) is een goede manier om de community rondom het merk nóg sterker te maken. In 2018 vroeg Oreo hun consumenten om een nieuwe smaak te bedenken en ook dit werd massaal gedaan. Wellicht mede doordat er een prijs van een half miljoen (!) aan vast hing. Cherry Cola kwam als uiteindelijke winnaar uit de bus.

Simyo sokken
Hippe, kleurrijke sokken zijn hot. En daar speelde Simyo met hun kerstsokken goed op in. Dit keer niet iets wat de consument zelf mocht ontwerpen, maar wel iets waar ze inspraak op hadden. Via een poll via Facebook kon je stemmen op jouw favoriet, welke je vervolgens ook kon aanschaffen. Een manier van de diensten verbreden. Want naast een telefoonabonnement, kon je je kerstoutfit afstylen met kerstsokken van Simyo.
Afbeelding3 Bron

Sims pakketten samenstellen
EA Games heeft het publiek heel goed betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe Sims spellen: door middel van online polls beslissen fans niet alleen zélf welk thema de nieuwe uitbreidingspakketten krijgen, maar ook welke voorwerpen, kleding en onderdelen daarin te vinden zijn. Een droom voor de die-hard Sims speler!

Door het laten meebeslissen van de consument in je proces creëer je een hechtere community rondom het merk. Ze krijgen het gevoel gehoord te worden. Het gevoel dat ook zij iets te zeggen hebben over een dienst of product zorgt voor een speciaal gevoel én het is een goede manier van reclame maken.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid