Geplaatst op 22/10/2020
Leestijd: 3 minuten

Inspiratie: de leukste Halloween inhakers van de afgelopen jaren


Ook in Nederland wordt Halloween steeds populairder. En veel merken spelen hierop in door met een creatieve inhaker te komen. Heb je nog wat inspiratie nodig? Wij verzamelden de leukste Halloween inhakers van de afgelopen jaren. Griezel ze!

Rijd niet wat iedereen rijdt
Een nieuwe stap durven zetten, hoeft niet altijd eng te zijn. Júist niet, moet Smart gedacht hebben. Smart laat namelijk met deze commercial zien dat wanneer je voor ‘safe’ kiest (een standaard auto die iedereen heeft) dit niet altijd even ‘safe’ is…


Heerlijk, helder, Halloween
Een goede inhaker hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Slim gebruikmaken van de elementen die je hebt, zoals Heineken doet, kan super sterk uitpakken! Bekijk hem hier!

Naar welke griezelige plek ga jij?
Dit jaar misschien niet zo van toepassing, maar wanneer je andere jaren rond Halloween van plan was om weg te gaan, heeft Belvilla de meeste griezelige plekken van Europa voor je op een rijtje gezet. Wordt het hét spookkasteel van Ierland, een verlaten dorpje in België of ga je toch voor de Parijse catacomben?

20 years of fear
Dit jaar vindt Walibi Halloween Fright Nights voor de 20e keer plaats. En dat vieren ze met een exclusieve beleving, waarbij Eddie en zijn freaks zorgen dat je nergens veilig bent! 1 ding dat je misschien wel geruststelt: ze blijven op 1,5 meter afstand ;)


Zom bietjes
De letters van Chocomel zorgen regelmatig voor komische woorden in de schappen van de supermarkt. Maar degene die het zelf weleens geprobeerd hebben weten; vaak ontbreken nét de letters die je nodig hebt. Nou, dan los je dat toch op een creatieve manier op?

zombietjes

Hallway scene
Ken je de Hallway scene uit de film ‘The Shining’, waarbij een klein jongetje op zijn fietsje door de hallen van een hotel racet en uiteindelijk twee griezelige meisjes tegenkomt die met hem willen spelen? Vast wel. Ikea speelt hier met onderstaande commercial slim op in! Een herkenbaar fragment, maar dan met een Ikea sausje eroverheen.


Geestensnoepje
Blijkbaar is het een stuk lastiger om Halloween te ‘overleven’ wanneer je een lekker snoepje bent, zoals te zien in de M&M’s Halloween commercial van 2018. Yellow is namelijk veranderd in een geest. Gelukkig zijn de gele M&M’s wel nog gewoon in de zak te vinden! Dit is overigens niet de enige Halloween commercial van M&M’s, Yellow en Red keren elk jaar terug met nieuwe avonturen. Misschien niet de allerbeste Halloween commercial, maar elk jaar wel weer leuk bedacht en lekker herkenbaar!


Hopelijk heb je met deze voorbeelden flink wat inspiratie kunnen opdoen! Wil jij ook graag een toffe campagne voor jouw merk? Brandpulse helpt je hier graag bij! Bekijk onze cases of ga naar de contactpagina om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel dit artikel

© 2021 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid