Geplaatst op 09/05/2018
Leestijd: 2 minuten

KLM: Bel je moeder en win een vliegticket


Moederdag staat weer voor de deur, dus hoog tijd om haar eens goed in de watten te leggen met een etentje, een bosje bloemen of een dagje weg. Helaas wonen veel zonen en dochters niet bij hun moeder om de hoek. Wist je dat maar liefst 22% van de Europeanen niet eens in hetzelfde land als hun moeder woont? Schrijnend, maar luchtvaartmaatschappij KLM speelt hier handig op in met een hartverwarmende campagne.

Call your Mom, visit your Mom
Speciaal voor moederdag komt KLM met het platform Call your Mom op de proppen. Het platform is eigenlijk precies wat je ervan verwacht: je kunt ermee videobellen met je moeder. Dat is op zich leuk, maar niet anders dan een Facetime- of Skypegesprek. Maar er is meer… De videogesprekken kunnen jou en je moeder létterlijk weer samenbrengen. Drie fanatiekelingen die het langst met hun moeder bellen winnen namelijk het beste Moederdag cadeau ooit: een vliegticket naar hun moeder.


Dat klinkt als een eitje. Zet gewoon de software dag en nacht aan, ga ondertussen lekker iets anders doen en je zit geheid bij de top 3. Maar ook hier heeft KLM iets op bedacht. Call your Mom is namelijk voorzien van spraak- en gezichtsherkenning. Is het een paar minuten stil of is je gezicht niet in beeld, dan zal de verbinding automatisch verbreken. Je laptop achterlaten om even snel de hond uit te laten is er dus niet bij. De software registreert precies hoe lang je écht belt. Wanneer je tijdens de actieperiode meerdere gesprekken voert, worden die bij elkaar opgeteld.

AVG-proof én valsspeler-proof
Dat klinkt misschien niet heel privacyvriendelijk, toch doet KLM absoluut niets illegaals. Bovendien, bij oude vertrouwde partijen zoals Skype, Facetime en WhatsApp zijn je gegevens ook nooit écht helemaal privé. Je bent nota bene zelf degene die hier akkoord op heeft gegeven, mits je de voorwaarden überhaupt gelezen hebt. Wat dat betreft doet KLM het met Call your Mom wel transparanter, want de voorwaarden staan gelijk groot in beeld wanneer je de software opstart. Je weet dus waar je aan begint en het systeem zal bovendien geen enkele persoonlijke gegevens opslaan, belooft KLM. En hé, het is wel zo eerlijk: valsspelers worden eruit gevist en de échte moederskindjes krijgen een eerlijke kans om de prijs te winnen. Wat ons betreft dus een prima aanpak!

Heb je zelf ook een moeder, of juist een zoon of dochter, in het buitenland? De actie loopt van 3 t/m 11 mei 2018 en de winnaars worden op 12 mei, de dag voor Moederdag, bekend gemaakt.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid