Geplaatst op 25/03/2019
Leestijd: 3 minuten

Is jouw copy al mobile friendly?

Marketing Pulse | Smarter online


‘Mobile first’, roepen marketeers al enige jaren. En ze hebben gelijk gekregen. In 2018 werd desktop namelijk van de troon gestoten door mobiel. Een mobielvriendelijke website is een must en dat geldt ook voor je copy. In deze Marketing Pulse geven we je tips over hoe je jouw copy mobile friendly maakt.

We scrollen, swipen én shoppen wat af op onze smartphone. De gemiddelde Nederlander spendeert meer dan 3 uur per dag op dit geliefde apparaat, zo meldde digitaal marketingbureau PauwR in september vorig jaar. Dat kan geen grote verrassing zijn, als je in ons vorige artikel hebt gelezen dat er meer mensen zijn die alléén een smartphone hebben dan mensen die alléén een laptop hebben. We leven online, zo lijkt het. Zorg er als marketeer voor dat jouw klanten een optimale mobiele gebruikerservaring beleven.

Content is still king
In onze vorige Marketing Pulse gaven we je hiervoor een aantal tips. Handvatten om je verdienmodel klaar te maken voor de mobiele revolutie. Door bijvoorbeeld je webshop te optimaliseren, een shopping app te lanceren of je klanten de mogelijkheid te bieden om via hun social media bij jou te kopen. Maar vergeet vooral ook je content niet. “Het mantra ‘content is king’ blijft actueel”, zo schreef Frankwatching eind vorig jaar.

Short copy
Op mobiel heb je maar een split second om de consument voor je te winnen. Maak je toevoegde waarde dus direct duidelijk. Hoe vang je de juiste toon wanneer je te maken hebt met short copy voor je mobiele website? Start met het maken van een stijlboek waarin je jouw tone of voice vastlegt. Gebruik daarnaast actief taalgebruik. Passieve zinnen zoals: “de copy wordt door haar geschreven”, kun je beter vermijden. En voorkom zichtbare automatisering, zoals ‘beste ontvanger’, als je zijn naam niet weet. Val dan liever direct met de deur in huis.

SEO copywriting
Google zet de bovengenoemde uitspraak van Frankwatching kracht bij met de introductie van mobile-first indexing. Dit houdt in dat de zoekmachine hoofdzakelijk de mobiele versie van je content gebruikt voor indexering en ranking van zoekresultaten. Zorg ervoor dat je zo hoog mogelijk eindigt in Google’s mobile-first indexing, is het advies. Maar dan is het wél van belang dat de zoekmachine je content kan vinden. Met SEO copywriting maak je hem duidelijk waar je tekst over gaat. Schrijf daarom in begrijpelijke taal, structureer je tekst en verwerk er relevante zoekwoorden in. Zoekwoorden zijn onderwerpen waarop je gevonden wilt worden. Zoals mogelijk ‘hybride’ en ‘occasion’, als je in automotive werkt. Om maar een voorbeeld te noemen. Een handig hulpmiddel hierbij is de gratis Google Keyword Planner. Hiermee krijg je inzicht in zoekopdrachten die in Google worden ingevoerd.

Website en online shop
Besteed niet alleen aandacht aan de weg naar je website of webshop, maar ook aan de content die erop staat. Pas bovengenoemde tips over short copy en SEO copywriting toe, denk na over een logische paginavolgorde, maak overzichtspagina’s en zorg eventueel voor verschillende productcategorieën. Lees er hier meer over.

Instagram shopping Helemaal hot is Instagram shopping. In onze vorige Marketing Pulse vertelden we je hoe je jouw foto’s, stories en advertenties voorziet van shoppable producttags. Voor het perfecte bijschrift bestaat geen standaard recept. Is jouw publiek betrokken en heb je veel interactie met hen, dan zijn zij doorgaans bereid meer te lezen. Je kunt ook kiezen voor een langere ondertitel bij je bericht.

Hebben we je aan het denken gezet? Onze content creatieven met een voorliefde voor online helpen je graag met het optimaliseren van jouw (mobiele) content. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid