Geplaatst op 12/09/2019
Leestijd: 3 minuten

Instagram TV: de vervanger van YouTube?


Met zo’n 5 miljoen Nederlandse profielen is Instagram één van de populairste social mediakanalen die we kennen. Een foto uploaden tijdens dat te gekke festival, een korte vlog plaatsen en zelfs shoppen: via Instagram is het allemaal mogelijk. Vorig jaar breidde het platform één van haar diensten, namelijk videocontent, sterk uit. Met de komst van Instagram TV krijgt YouTube er een gedegen concurrent bij. In deze Marketing Pulse praten we je bij over dit kansrijke concept.

Ik Instagram, wij instagrammen
Instagram werd in oktober 2010 gelanceerd. Deze app was speciaal bedoeld om foto’s te uploaden en video’s met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. Inmiddels is Instagram uitgegroeid tot een platform met maar liefst 1 miljard profielen. 500 miljoen mensen gebruiken de app dagelijks. Instagram is zo populair dat ‘instagrammen’ enkele jaren geleden zelfs als werkwoord werd opgenomen in het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW).

Jij Instagramt
Wil jij als marketeer bij jouw doelgroep onder de aandacht komen en blijven, dan ben je natuurlijk op Instagram te vinden. Om relevante content te delen, je merkpositionering een boost te geven en de interactie met je doelgroep op te zoeken bijvoorbeeld. Maar ook voor het produceren van toffe videocontent kun je tegenwoordig op Instagram terecht. Nog niet bekend met Instagram TV? Wij vertellen je er meer over.

Instagram TV
IGTV, zoals de afkorting luidt, zag het levenslicht in juni 2018. Het is een feature binnen Instagram – ook als losse app te downloaden - voor het uploaden van verticale en horizontale video’s. Van één minuut tot wel een uur. En dat kost je helemaal niets, op wat tijd na dan.

Zo ziet het eruit

Schermafbeelding 2019-08-07 om 10.56.43

Welke content deel je?
Dat is helemaal aan jou. Of het nu een vlog, tutorial, promovideo of een podcast is: Instagram TV maakt het allemaal mogelijk. Hiermee zetten de makers in op de ambitie om YouTube, autoriteit op het gebied van videocontent, van de troon te stoten. Volgens tabloidkrant The Sun heeft YouTube er een geduchte concurrent bij. Wij delen die mening.

Wat maakt IGTV aantrekkelijker dan YouTube?

  • Heb je al een Instagram-account, dan kun je deze blijven gebruiken als je start met Instagram TV;
  • Je huidige Instagram-volgers zijn automatisch geabonneerd op je IGTV-kanaal;
  • Je kunt je video’s voorzien van een link naar je website, webshop of andere content;
  • Op basis van je hashtags worden je video’s in het verkenningsoverzicht geplaatst;
  • Instagram TV begint automatisch video’s af te spelen zodra je de app opent.

Zij gingen je voor

Een aantal bekende merken zag al heil in Instagram TV en ging ermee aan de slag.

Louis Vuitton
Het Franse modehuis Louis Vuitton presenteerde hun lente-zomercollectie van dit jaar niet alleen op de catwalk. Modefans konden de gehele show live volgen via Instagram TV. Een perfect voorbeeld van hoe verticale video’s het best tot zijn recht komen.

Schermafbeelding 2019-09-06 om 13.55.54

CBS This Morning
CBS gaf de publiciteit rondom haar ochtendprogramma een nieuwe dimensie met de inzet van Instagram TV. Zo maakte één van Amerika’s belangrijkste nieuwszenders onlangs een item over de geisers in natuurpark Yellowstone. In plaats van een korte video of een luttele foto te plaatsen, kon CBS haar ruim 135.000 volgers nu mee laten genieten van het gehele item via Instagram TV.

Meer voorbeelden bekijken? Die vind je hier.

Schermafbeelding 2019-09-06 om 13.56.13

Zelf aan de slag
Wil je de marketingactiviteiten van je organisatie kracht bijzetten en een eigen kanaal starten? Met dit handige stappenplan wordt het kinderspel.

Bij Brandpulse verdiepen we ons doorlopend in interessante trends en innovaties. Natuurlijk gaan we ook graag met je volgende campagne-, content- of datavraagstuk aan de slag. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem eens contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid