Geplaatst op 17/09/2020
Leestijd: 3 minuten

Instagram Reels: interessant voor jou als bedrijf?


Instagram heeft er onlangs een nieuwe functie bij gekregen: Instagram Reels. Nadat het immens populaire TikTok steeds meer terrein won, moet Instagram gedacht hebben; dit kunnen wij ook. En daar was Instagram Reels. Een slimme zet, zeker als je de geruchten moet geloven dat TikTok binnenkort in sommige landen verboden wordt. Maar wat is het precies, wat kun je ermee en is het interessant voor jouw bedrijf?

Wat Instagram Reels is en hoe het werkt
Met Instagram Reels kun jij creatieve video’s creëren van 3 tot 15 seconden, voorzien van muziek en leuke effecten. Zo kun je de snelheid aanpassen en kiezen uit verschillende AR-functies en eerder opgeslagen filters. Gebruik de timer wanneer je een video van jezelf wilt maken en de functie ‘uitlijnen’ om een video vloeiend over te laten lopen wanneer jij een video maakt die uit meerdere delen bestaat. Door de vele opties en functies, maak je in een mum van tijd een originele, creatieve video. Gewoon met je telefoon en zonder dat je uren tijd kwijt bent aan editing in ingewikkelde software.

De Reels kun je als Instagram Story plaatsen of tussen je feed. Daarnaast worden ze ook onder een apart kopje op je profiel weergegeven. Een nieuwe, interessante manier om je producten en/of diensten onder de aandacht te brengen of om gewoon extra zichtbaar te zijn op social media. In onze vorige Marketingpulse vertelden we al hoe belangrijk beeld is voor jouw online marketing en Instagram Reels bewijzen dat maar weer eens. Een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden.

Interessant?
Wanneer jouw doelgroep veel tijd op Instagram doorbrengt dan is het antwoord hierop zeker een ja! De online ontwikkelingen gaan in rap tempo en wil je interessant blijven voor jouw doelgroep, dan moet je zorgen dat je overal van op de hoogte bent en meegaat met de tijd. Dankzij het hoge ‘viral-gehalte’ is Instagram Reels een manier om jouw community te vergroten. Wees creatief, relevant en zoek de interactie op. Bedenk van tevoren wat het doel is van jouw video en waarom deze interessant is voor jouw doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘How to’ video maken, ‘Behind the scenes’ of laat je producten op een creatieve manier zien, zoals Sephora, Balmain of Louis Vuitton dat in onderstaande voorbeelden doen.

Twijfel je om Instagram Reels in te zetten voor je bedrijf? Dan raden wij zeker aan om dit te doen. Maar wel met de juiste strategie en een flinke dosis creativiteit!


Deel dit artikel

© 2021 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid