Geplaatst op 15/08/2019
Leestijd: 3 minuten

Inspiratie: zonnige zomercampagnes


Van grote bloemkolen tot rijdende zwembaden: de marketingwereld heeft deze zomer niet stilgezeten. Om je te inspireren – en je tijdens die zware werkdag toch nog even een zonnig gevoel te geven – verzamelden we de leukste zomercampagnes!

McDonalds: poolcar


Wat is er beter dan een verkoelende milkshake op een warme zomerdag? Een verkoelende milkshake… in het zwembad!

Bij McDonalds zit de zomer vol verrassingen. Daarom kwamen ze met een ludieke actie: geen carpool, maar een poolcar! In deze unieke zwembad-auto werden bezoekers door de McDrive gereden om te genieten van een lekkere, snelle hap. Als je daarvan geen vakantiegevoel krijgt, weten wij het ook niet meer.

Coca-Cola: help us recycle

CC OOH Gevelbanner HelpUsRecycle
Bij zomercampagnes denk je aan palmbomen, zon en tropische verrassingen. Maar Coca-Cola pakt het iets anders aan. Zij focussen deze zomer namelijk op een betere planeet. ‘Koop geen Coca-Cola, als je ons niet helpt met recyclen’, luidt de boodschap.

Via de mobiele website helpusrecycleandwin.nl kunnen klanten hun flesje of blikje cola scannen, waarna zij informatie krijgen over hoe en waar zij dit product het beste kunnen recyclen. Zij maken dan bovendien kans op leuke, duurzame prijzen. De actie wordt ondersteund door billboards, tv-reclames en actiematerialen in winkels. Ook is Coca-Cola deze zomer met verschillende duurzame activiteiten aanwezig bij festivals. Zo stond er op DanceTour een recycle-teller, waarbij er een feestje losbarst als een bepaald aantal blikjes zijn verzameld. Zo worden bezoekers gestimuleerd om hun verpakkingen op de juiste manier te recyclen. Heb jij je steentje al bijgedragen?

New York Pizza: bloemkolen


Als het aan New York Pizza ligt wordt het een hete zomer! Onlangs kwam de keten met een nieuwe bloemkoolbodem voor de pizza’s. Lekker, gezond, en met een stuk minder calorieën. Maar op die informatie zit niemand te wachten. 'We zijn New York Pizza, dus het moet fun zijn, het moet opvallen', vindt marketingdirector Joost Geurtsen.

En dus ging de keten André van Duin achterna met hele, hele grote bloemkolen. In aanloop van de campagne werden bloemkoolstickers over billboards met bh’s en bikini’s geplakt. Na deze plakactie werden de tv-commercial en de abri’s uitgerold.

De campagne kreeg een hoop kritiek op social media en in de Bijbelbelt werden de abri’s zelfs geweigerd. Maar deze opschudding heeft er wél voor gezorgd dat we nu allemaal weten waar we heen moeten voor de allerlekkerste bloemkolen.

Mooiwatbloemendoen.nl: de bloemenmuur


Of je nu iemand wilt troosten, bedanken of de liefde wilt verklaren: met bloemen kun je alles zeggen. Dat vindt Mooiwatbloemendoen.nl ook en daarom kwamen ze deze zomer met een fleurige merkactivatie.

Eind juni was er in het Vondelpark in Amsterdam een gigantische bloemenmuur te vinden. Bezoekers konden op een kaartje een wens opschrijven voor de medemens en kregen daarvoor een bijpassende bloem. Het doel? Stilstaan bij de wensen en met andere bezoekers aan de praat raken. Om zo de menselijke connecties meer onder de aandacht te brengen. De actie werd veelvuldig opgepikt door de media en in slechts drie dagen waren alle 7.500 bloemen meegenomen. Mooi hè, wat bloemen doen?

Toyota: where did AYGO?


Hoe kun je beter genieten van de zomerzon dan in een mooie cabrio?

Voor een actie van Toyota reed de AYGO cabrio het hele land door. Via social media werden hiervan korte filmpjes gedeeld. Ontdekte jij op welke locatie de AYGO zich bevond? Dan maakte je kans op een compleet verzorgd weekendje Texel - in een gloednieuwe AYGO natuurlijk. Om deze actie aan te jagen ontwikkelde Brandpulse de bijbehorende e-mailcampagne. En wie de winactie had gemist, kon nog wel een tijdje genieten van een fijne kortingsactie op de AYGO cabrio. Als dat geen stralende zomer is geweest...

Naast het verzorgen van e-mailcampagnes, staat Brandpulse ook voor je klaar met het bedenken of uitvoeren van toffe acties, social media strategieën en meer. Benieuwd wat we voor jouw merk kunnen betekenen? Kom gerust eens langs!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid