Geplaatst op 19/06/2019
Leestijd: 3 minuten

Inspiratie: de beste campagnes van reisorganisaties


De zomervakantie laat niet lang meer op zich wachten. Het is je dan ook vast wel opgevallen dat reisorganisaties de afgelopen tijd met campagnes strooiden! Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet om je te inspireren. Ben je klaar voor vertrek?

Reizen voor piraten prijzen

Vakantiepiraten

Ahoy Piraat! Dat is hoe je door de vrolijke papegaai van VakantiePiraten wordt toegesproken. VakantiePiraten is geen reisbureau, maar een blog. Wat ze doen? Ze speuren het internet af om de beste deals te vinden (“de mooiste reizen voor piraten prijzen!”), zodat jij dit zelf niet hoeft te doen. Een echte prijsvechter dus.

De prijs, in combinatie met verleidelijk mooie foto’s, is dan ook wat centraal staat in alle uitingen. SEO-liefhebbers zullen niet blij zijn met de schrale hoeveelheid copy, toch lijkt het te werken. VakantiePiraten heeft namelijk zo’n 10 miljoen (!) likes op Facebook, 33.000 Instagram-volgers en ook de e-mails en gepersonaliseerde WhatsApp-alerts doen het goed.

Ludieke winacties dragen bij aan deze enorme hoeveelheid fans. Zoals de actie die in mei dit jaar plaatsvond. Een slimme timing, want uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld zo’n 3 maanden van tevoren beginnen met plannen van hun vakanties. Met deze campagne zitten ze dus gebakken voor de zomermaanden. Tijdens deze winactie, die via Instagram plaatsvond, werd in een week tijd € 8000,- aan prijzen verloot, met elke dag een winnaar. Deelnemen was simpel: volg VakantiePiraten, maak een screenshot van de landkaart die je in de Instagram Story ziet, kruis de plekken aan waar je graag heen wilt, en deel deze op je eigen account. Het massaal delen van deze branded foto zorgde voor een enorme exposure. En dat wierp zijn vruchten af, want in de week dat de actie liep is het aantal volgers gestegen van 23.135 naar 33.326 (+144%)!

Voor echte avonturiers

Srprs-Me

Wil je op vakantie maar kun je er maar niet over uit waar je heen wilt? Of ben je gewoon heel avontuurlijk aangelegd? Srprs.me biedt de oplossing. Dit bedrijf verkoopt namelijk verrassingsreizen. Je kiest een datum, bestelt een ticket en hoort pas op het vliegveld waar de reis naartoe gaat. Spannend!

Srprs.me bestaat pas sinds 2014 en bood in het begin alleen maar citytrips aan. Inmiddels zijn er al zo’n 70.000 mensen op reis geweest via de organisatie en is het aanbod uitgebreid met o.a. soloreizen, zonvakanties, multi-city reizen en zelfs een raketreis naar een onbekende planeet – voor als je de hele wereld al gezien hebt. Dat laatste is natuurlijk een grapje – en blijkt bij aanklikken een slimme CTA naar de nieuwsbrief te zijn – maar het past wel bij de luchtige, ‘jonge’ tone-of-voice van het bedrijf.

Vorig jaar stak Srprs.me haar huisstijl in een nieuw jasje. Om dit onder de aandacht te brengen bedachten ze het volgende: mensen kregen de kans om gratis het nieuwe logo te laten tatoeëren, nog voordat het logo überhaupt bekendgemaakt was. Deze bizarre actie kreeg meer dan 400 aanmeldingen, waarvan 40 gelukkigen naar huis gingen met een kersverse tattoo. Het zorgde voor veel opschudding op social media, maar met deze actie is de missie van Srprs.me in één keer duidelijk: verrassen. Daarbij sluit het perfect aan op de onbevangen en avontuurlijke doelgroep.

Je persoonlijke reismaatje

ElizaWashere

De mooiste vakantieplekjes vind je niet in reisgidsen of op schreeuwerige websites, maar ontdek je via vrienden of locals. Precies met die gedachte begon reisblogger Eliza haar online reisbureautje ‘Eliza was here’. Op deze site vind je authentieke, ongerepte bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, weg van het massatoerisme.

Eliza was here biedt een totaal andere manier van reizen boeken. Alle accommodaties zijn zorgvuldig door Eliza zelf uitgekozen (en bezocht!), voorzien van een persoonlijk verhaaltje, en zitten boordevol lokale tips. Ook bevatten sommige bestemmingen een voorstelfilmpje van de eigenaar. Daarnaast zijn de vakanties allemaal inclusief vliegreis, verblijf en auto. Het complete plaatje. Het voelt alsof je beste vriend zijn favoriete bestemming met je deelt én alles voor je tot in de puntjes regelt.

Al met al voelt het kleinschalig, vriendelijk en persoonlijk. Dat geldt ook voor de campagnes. Online is het vooral interactieve- of user generated content, offline vindt zo nu en dan een ludieke outdoor campagne plaats. Zoals een pop-up vakantieadres: winkelend publiek kon zo even ontsnappen aan alle hectiek en – letterlijk en figuurlijk – proeven van verschillende Zuid-Europese culturen. Als dat niet naar meer smaakt, weten wij het ook niet meer.

Heb je zelf ook hulp nodig met het bedenken en uitwerken van jouw marketingstrategie en bijbehorende content? Neem dan contact met ons op. Dan kun je daarna met een gerust hart genieten van je vakantie!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid