Geplaatst op 23/01/2019

Inge Schafrat, reisfanaat met een talenknobbel


Inge is de schrijfgrage contentdame van Brandpulse. Gek van taal en verzot op media. Dat komt goed van pas, want we schrijven hier wat af. Zoals wervende campagneteksten, luchtige nieuwsartikelen en zware whitepapers. Inge bijt zich er graag in vast.

‘Taal is zeg maar echt haar ding’
Het is niet alleen zo ongeveer de titel van het boek van Paulien Cornelisse, maar ook Inge op het lijf geschreven. Van jongs af aan. “Nederlands was favoriet op de basisschool en later kwamen daar Engels, Duits en Spaans bij. Zet mij niet aan een reeks complexe wiskundesommen, maar een ingewikkeld dictee gaat me goed af”, grapt ze. Hoewel de Nederlandse taal haar blijft boeien, verdiept ze zich ook graag in vreemde talen en culturen. Deze combinatie loopt eigenlijk als een rode draad door haar leven. Dat zie je terug in de keuzes voor haar studies, vakanties en zelfs haar trouwlocatie.

Wanderlust
Inge is geboren en getogen in het Brabantse Oss. Nog steeds haar stad, maar ze gaat er het liefst zo vaak mogelijk op uit om de wereld te ontdekken. Voor een roadtrip door Noord-Amerika bijvoorbeeld of een rondreis door Azië. En ook de keuze voor een studie International Business was snel gemaakt. Hiervoor studeerde Inge een semester in Guadalajara, Mexico en liep ze stage als projectmanager bij een digital agency in New York. “Dat was af en toe best pittig, maar vooral leuk en leerzaam. Je leert jezelf goed kennen in zo’n periode. Ik besefte dat als je iets écht wilt, je het altijd wel voor elkaar krijgt.” Leuk hoor, al dat reizen. Maar er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Om haar wanderlust te stillen, gaat ze graag spontaan een weekend weg.

Gedrag beïnvloeden
"De hbo-opleiding die ik heb gevolgd, was nogal breed. Ik wist van veel een beetje, maar van niets heel veel. Een master Communicatie- en Informatiewetenschappen bleek een goede verdieping. Ik vind het interessant dat je gedrag kunt beïnvloeden via communicatie. En om te onderzoeken wat wel en juist niet werkt. Een verhaal gaat zoveel meer leven als je het op de juiste manier opschrijft en visueel maakt. Daarnaast is contentmarketing nog vrij nieuw, maar bedrijven beseffen dat ze er iets mee moeten. Ik kan niet wachten om samen met Brandpulse deze contentwereld te ontdekken én te veroveren!”, zegt ze enthousiast.

Daar komt de bruid
Toch trekt deze reizende media guru zich ook graag terug in haar veilige thuishaven, waar ze samen met verloofde Teun en kat Tommie woont. Met Teun is ze al ruim 13 jaar samen. Het stel gaat in juni trouwen in - hoe kan het ook anders - het buitenland. In het mooie, zonnige Toscane.

Bourgondisch genieten
Kan Inge ooit stilzitten? “Moeilijk. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig. Maar als ik er de rust voor kan vinden, dan lees ik graag. Het liefst non-fictie en thrillers”. Verder settelt ze zich regelmatig op de bank met een luchtige serie zoals Modern Family of een goede documentaire. Daarnaast is Inge gek op de kookserie Chef’s Table. Ze is dol op lekker eten en schuift graag aan bij goede restaurants. Met vrienden, familie of natuurlijk haar verloofde Teun. En zelf is ze ook regelmatig in de keuken te vinden. “De gerechten uit de serie zijn misschien wat hoog gegrepen, maar ik kook en bak wel graag. De Italiaanse keuken is favoriet.” Wij zijn benieuwd of ze eens wat lekkers meeneemt naar kantoor!


Deel dit artikel

© 2019 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid