Geplaatst op 09/07/2019
Leestijd: 2 minuten

Infographic: alles wat marketeers moeten weten over Twitch


Live meekijken hoe iemand anders een computerspelletje speelt. Klinkt dat saai? Millennials denken daar heel anders over: streamingplatform Twitch is immens populair. En met meer dan 140 miljoen unieke bezoekers per maand is het zonde dat marketeers en adverteerders het kanaal over het hoofd zien. In dit artikel geven we je een spoedcursus: dit is alles wat je moet weten over Twitch!

Dat online video populair is hoeven we je niet meer te vertellen: marketeers strikken de ene na de andere YouTuber voor het promoten van hun producten. Maar volgens de jongere generatie is video alweer bijna achterhaald: livestreaming is de toekomst.

Wat Twitch zo sterk en uniek maakt, is de hoge mate van interactie. Op YouTube kun je comments achterlaten, maar het contact tussen de YouTuber en de kijker is veelal eenrichtingsverkeer. Op Twitch is het contact realtime. Fans kunnen live chatten met de streamer of met andere kijkers, en deze kunnen hier weer direct op reageren. Dat zorgt voor een sterke band. Deze saamhorigheid maakt dat gebruikers zo’n anderhalf keer langer geboeid blijven door streams, dan door normale video’s. Daarnaast worden streamers – in tegenstelling tot andere influencers – als extreem geloofwaardig ervaren. Het is immers live, er kan niet geknipt worden in de video’s. Deze authenticiteit maakt Twitch uitermate geschikt voor adverteerders.

“Maar ik zit niet in de gaming branche. Wat moet ik dan op Twitch?” horen we je denken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Zo heeft Monster Energy een deal met verschillende streamers voor product placement, hield KFC een succesvolle live winactie en worden er zelfs inzamelingsacties voor goede doelen gehouden.

In de onderstaande infographic vind je nog meer voorbeelden voor advertising, ontdek je wie Nederlands populairste streamers zijn en leer je alles over het enorme bereik van dit kanaal. Wedden dat het gaat kriebelen om met Twitch aan de slag te gaan?

Vakantiepiraten

Heb je hulp nodig met het bedenken of uitwerken van je online strategie? Stuur ons een mailtje en wij denken graag met je mee!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid