Geplaatst op 03/04/2020
Leestijd: 3 minuten

Hartverwarmende acties tijdens de coronacrisis


Marketing, het is een lastig puntje tijdens de coronacrisis. De gezondheid van Nederland staat op nummer één, dus wil je niet vrolijk te pas en te onpas je product gaan promoten. Mensen hebben immers wel wat anders aan hun hoofd. Maar het zijn ook moeilijke tijden, waarin je niet wil dat je merk vergeten wordt. Wat moet je doen? Wij verzamelden een aantal nobele acties, waarmee merken op een hartverwarmende manier inhaken op de coronacrisis.

Bavaria: desinfecterend bier
Nu de horeca voorlopig gesloten is en alle grote evenementen worden afgelast, is het voor bierbrouwers niet makkelijk. Voor Bavaria is dat echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Ze komen dan ook met een creatieve oplossing: van overgebleven bier wordt desinfecterende spray gemaakt. De alcohol hiervoor wordt gewonnen uit het overgebleven bier uit de biertanks bij horecaondernemers en eigen voorraad. Al na een week waren de eerste desinfecterende sprays in omloop. Deze werden kosteloos afgeleverd aan zorgverleners, ziekenhuizen en andere partijen die het hard nodig hebben. Wat een goede actie!

desinfectie-1585387647

Netflix (onofficieel): #Staythefuckhome
Heel hartverwarmend klinkt deze campagnenaam niet, maar de achterliggende boodschap is dat wél. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Helaas houdt nog steeds niet iedereen zich hieraan. Een groepje studenten bedacht een oplossing: zij hingen de straten vol met billboards waar spoilers van populaire Netflix-series op staan. Hartstikke vervelend om te zien natuurlijk, maar ja, eigen schuld: had je maar thuis moeten blijven! Dit is dan wel geen officiële campagne van Netflix zelf, maar wat ons betreft wel een briljant idee.

(Pas op, spoilers!)

Sire: Daslief
Een stuk vriendelijker is de campagne van Sire. Na hun campagne #Doeslief, waarmee ze Nederlanders aanspraken op asociaal gedrag, strooien ze nu juist met complimenten. In de #Daslief campagne worden de mooie initiatieven en hartverwarmende acties die tijdens de coronacrisis ontstaan, in het zonnetje gezet. En met de hashtag doet de rest van Nederland daar nog een schepje bovenop. Sire hoopt met deze campagne het saamhorigheidsgevoel te vergroten. We doen dit immers samen!

315

Honig: Live-Eet
Mensen met een minimuminkomen hebben het extra zwaar in deze tijd. Door het hamstergedrag in supermarkten zijn zelfs de voedselbanken ‘droog’ komen te staan. Om gedupeerde families te helpen organiseerde Honig onlangs een online benefietdiner: Live-Eet. Tijdens de livestream traden veel bekende artiesten op, live vanuit hun huiskamers en konden kijkers via een Tikkie of QR-code geld doneren aan de voedselbanken. Om een goed voorbeeld te geven doneerde Honig zelf ook 360.000 maaltijden. Het online evenement was een groot succes en er is bij de voedselbank genoeg geld opgehaald voor een hele maand eten op tafel. Netjes!

Schermafbeelding 2020-04-03 om 11.36.27

Efteling: #BlijfBetoverd
Nu je nergens heen kunt vind je het misschien wel lastig om positief te blijven. Een Efteling-medewerker met heimwee naar het attractiepark wist daar wel raad mee. Hij riep de hashtag #BlijfBetoverd in het leven, om zo de sprookjesachtige wereld online in leven te houden. De Tweets stroomden massaal binnen en ook het account van de Efteling zelf pikte het op. Heerlijk om zo, naast alle nare nieuwsberichten, wat positiviteit op je timeline te zien.

Schermafbeelding 2020-04-03 om 11.38.19

Zoals je ziet is de coronacrisis niet het moment voor platte inhakers. Evenmin zijn campagnes waar de commercie vanaf druipt een succes. Toon als merk juist sympathie, betrokkenheid en wees behulpzaam. Zolang je op een positieve manier in beeld blijft weten je klanten je straks echt wel weer te vinden. Voor nu: stay safe!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid