Geplaatst op 10/09/2020
Leestijd: 4 minuten

Waarom goede beelden zo belangrijk zijn voor jouw marketing


Goed scorende content bereik je niet enkel door fantastische, SEO-waardige teksten te schrijven en interessante content te creëren. Het is een combinatie van factoren. Het gebruik van de juiste beelden is namelijk minstens zo belangrijk om te zorgen dat het totaalbeeld klopt.

Wat beelden doen
Wist je dat we beelden 600.000 keer sneller opnemen dan teksten? Ga maar eens na bij jezelf wanneer jij door je Facebook tijdlijn scrolt. Wat valt eerder op; enkel een tekstje of een interessant beeld (waarbij je later de tekst gaat lezen)? Juist. Content met visuals krijgen 94% meer views en worden 40x sneller gedeeld. Genoeg redenen dus om voor goede beelden te zorgen. Maar wat zijn nu de ‘goede’ beelden die jou gaan helpen bij jouw marketing?

Professioneel: stockfoto’s!
Dit is hoe veel bedrijven denken. Ja, stockfoto’s zijn professionele foto’s, maar dit is lang niet altijd beter. Veel stockfoto’s hebben een typische, statische uitstraling, dus het is goed opletten welke je kiest. Overigens zijn er ook hele mooie stockfoto’s beschikbaar, maar hiermee onderscheid je je niet van je concurrentie en laat je niet zien wat jouw bedrijf wil uitstralen of wat jullie huisstijl is. Natuurlijk is er niets mis mee wanneer jij bijvoorbeeld voor een blog stockfoto’s gebruikt, maar dit moet niet de overhand gaan vormen van jouw uitingen.

Laat zien wie je bent
Waar staat jouw bedrijf voor, wat zijn de kwaliteiten en waarom zouden mensen voor jouw bedrijf moeten kiezen in plaats van voor de concurrent? Door het gebruik van goede fotografie kun je hier een heel duidelijk beeld van creëren. Met goede fotografie straal je persoonlijkheid uit, maar het is wel belangrijk dat je van tevoren in kaart hebt gebracht wát je wilt uitstralen. Wil je de professionaliteit van je bedrijf de bovenhand laten voeren of juist de gezellige sfeer die er heerst? Wanneer je dit bepaald hebt, is het verstandig om een huisstijlhandboek te creëren en hier ook voorbeelden van beelden aan toe te voegen. Zo is voor iedereen duidelijk wat de gewenste uitstraling van jouw bedrijf is en zorg je dat jouw uitingen echt één geheel vormen.

Met beelden je vindbaarheid vergroten
Niet alleen met SEO-gerichte teksten kun jij jouw vindbaarheid vergroten, het kan ook met beelden! Google weet als geen ander hoe populair goede beelden zijn. Geef je afbeeldingen daarom een goede alt-tag. Dit is de naam die je aan je afbeelding geeft. Omschrijf hierin kort en bondig wat het beeld uitstraalt en wat een bezoeker kan verwachten wanneer hij of zij op de afbeelding klikt.

Eigen fotografie of uitbesteden?
Fotografie door een goede fotograaf straalt natuurlijk professionaliteit uit. Maar het is misschien niet altijd even praktisch. Wellicht heb je het budget hier niet voor of heb je vaak en ad hoc content nodig. Gelukkig zijn de camera’s op onze smartphones tegenwoordig ook van hoge kwaliteit en met het grote scala aan bewerkingsapps kun je heel gemakkelijk zelf prima foto’s creëren. Voor productfoto’s bestaan er bijvoorbeeld hele handige mini fotostudio’s met goed ‘studiolicht’, waarmee je ook met je telefoon prachtige foto’s kunt maken. En door gebruik te maken van steeds dezelfde filter, creëer je een eenheid waardoor jouw huisstijl meteen duidelijk is.
Door cross-mediaal gebruik te maken van professionele foto’s die uitstralen wie jij bent en wat jij doet, genereer je sneller een hogere bekendheid. Vind jij het lastig om te bepalen wat voor soort fotografie of beelden bij jouw bedrijf passen of twijfel je hoe je dit moet aanpakken? Wij denken graag met je mee!


Deel dit artikel

© 2021 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid