Geplaatst op 03/10/2018

Geboren met een stift in zijn hand: Sander Oostland


Hè, een harde G bij Brandpulse? Ja, dat is onze stagiair Sander Oostland! Hij is dan wel geboren in Winschoten, maar woont al bijna zijn hele leven bij ons in Brabant. En deze creatieve student probeert het liefst alles uit. Dus waarom niet een stage bij Brandpulse?

De 22-jarige Sander is een geboren creatieveling: als kind kon je deze stuiterbal uittekenen met een stift in zijn hand! Overal moest op getekend worden. En waren de stiften op - of de muren vol -, dan kon de saaie, witte muur van de buren vast nog wel ongevraagd een spraytje verf gebruiken… “Ik zoek graag grenzen op, maar dat was misschien toch niet zo netjes!” lacht Sander.

Toch is hij zijn kwajongensstreken niet helemaal verloren. Zo haalt hij graag een geintje uit en is hij de koning van de flauwe woordgrappen. Maar ondanks dat moet er wel gewoon gewerkt worden, want perfectionistisch is Sander ook. Na een MBO-opleiding als Signspecialist, waar hij alles leerde over bijvoorbeeld belettering en billboards, besloot hij zichzelf verder uit te dagen. “Het was erg leerzaam, maar voor mij iets te praktijkgericht. Ik wilde me ook graag verdiepen in het denkproces achter een creatief concept.” vertelt Sander. Dus begon Sander in 2016 aan de opleiding Mediavormgeving (Crossmedia) aan het Sint Lucas in Eindhoven. Hier zit hij volledig op zijn plek en doordat de opleiding zo gevarieerd is wordt het nooit saai.

Sander eigenfoto

‘Saai’ is sowieso niks voor Sander, want in zijn vrije tijd is hij het liefst onder de mensen. Grappen maken, gezellig doen of gewoon lekker kletsen en dat het liefst onder het genot van een koud biertje. “Dat is toch nét even gezelliger en soms komen er gesprekken uit waar je een boek over zou kunnen schrijven!” Daarnaast is het bezoeken van festivals een grote hobby. Zo gaat Sander jaarlijks naar het driedaagse Intents Festival en bezocht hij dit jaar voor het eerst Mysteryland. Heel anders dan Intents, maar qua sfeer één van de beste festivals waar hij is geweest. “Een goed festival zoals deze geeft mij misschien nog wel een beter gevoel dan een week op vakantie,” zegt Sander.

Toch pakt deze spring-in-'t-veld ook weleens zijn rust. Want naast het drukke sociale leven met zijn vrienden, heeft Sander ook een vriendin. Samen met haar geniet hij van de leuke, kleine geluksmomentjes van het leven: “Samen voor de open haard wegdromen met een goed glas speciaalbier vind ik heerlijk. Mijn vriendin brengt me echt tot rust!” En soms pakt hij gewoon de fiets of de camera om er even op uit te gaan. Zonder specifiek doel, maar gewoon om even tot zichzelf te komen. Daarnaast gamet hij regelmatig op de PlayStation, vooral shooters zoals Battlefield, en kijkt hij graag spannende series zoals La Casa de Papel of Sinner. Tja, toch stiekem weer die drang naar actie, hè.

Sander’s ambitie is om, na het afronden van zijn studie, te gaan werken bij een reclamebureau. Vooral de afwisseling van verschillende creatieve werkzaamheden spreekt hem aan. Wat dat betreft voelt hij zich bij Brandpulse al helemaal thuis!


Deel dit artikel

© 2019 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid