Geplaatst op 02/01/2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de e-mailmarketingtrends voor 2020


Vorig jaar schreven we al een artikel over de e-mailmarketingtrends van 2019, maar gelukkig zijn er ook voor 2020 weer genoeg trends gespot. Want e-mailmarketing blijft hot and happening. Maar om te blijven opvallen in de stroom van e-mails die we dagelijks ontvangen is het belangrijk om met de trends mee te gaan. En daarbij helpen we je een handje.

1. Meer interactiviteit
Handelingen verrichten ín de e-mail is iets dat we steeds meer terug gaan zien. Je hoeft als het ware de e-mail niet meer uit om een aankoop te doen of je mening te geven. Bovendien wordt een e-mail steeds interessanter. Op alle vlakken. Animaties gaan een steeds grotere rol spelen en ook ware speleffecten worden toegevoegd aan e-mails. Alles om het voor de lezer zo interessant mogelijk te maken.

Een voorbeeld van zo’n interactieve mail is een parallax. Dit is een e-mail, waarbij bijvoorbeeld je scrolfunctie een auto is. Wanneer je scrolt, beweegt de omgeving rondom de auto waardoor hij door de mail ‘rijdt’. Je wordt letterlijk meegenomen in een verhaal.

2. Think mobile
Vorig jaar kaartten we al aan dat het echt hoog tijd werd dat je e-mails geoptimaliseerd werden voor mobiel. In 2020 is het niet alleen belangrijk dat je e-mails voor mobiel geoptimaliseerd zijn, maar misschien zelfs dat hier de prioriteit ligt! Ruim 55% van alle e-mails wordt namelijk via mobiel geopend. Alhoewel aankopen nog altijd het meest via desktop worden gedaan, blijft dit voor mobiel ieder jaar flink stijgen. Het zal dus niet lang meer duren voordat mobiel desktop heeft ingehaald.

3. Naast doelgroepsegmentatie ook contentsegmentatie
Door middel van doelgroepsegmentatie krijgen verschillende doelgroepen verschillende content te zien. Naast doelgroepsegmentatie is het slim om ook gebruik te maken van contentsegmentatie. Hierbij krijgen bijvoorbeeld de mannen bínnen een van de doelgroepen ook weer andere content te zien. Dit bijvoorbeeld op basis van het klikgedrag. Bekijk ook eens ons artikel over hoe jij jouw e-mailmarketing persoonlijker maakt!

4. Artificial Intelligence in e-mail
Kunstmatige intelligentie oftewel AI heeft voor het grootste deel betrekking op de automatisering van processen binnen e-mail. Het leveren van de meest relevante content op het meest geschikte tijdstip aan een specifiek persoon. Door acties uit het verleden weten AI-systemen hoe ze in de toekomst het beste kunnen handelen. Zo zou AI er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat e-mails gepersonaliseerd worden voor elke abonnee zonder dat hier een menselijk brein aan te pas hoeft te komen. Smart Insights creëerde een interessante infographic over AI in e-mailmarketing.

Er staan weer veel interessante trends op ons te wachten in 2020! Is dit voor jou maar moeilijke taal en wil je graag wat hulp? Brandpulse is gespecialiseerd in het inrichten van e-mailcampagnes en kan je helpen van concept tot uitvoering! Bekijk onze cases voor inspiratie of neem contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid