Geplaatst op 04/06/2020
Leestijd: 2 minuten

2020: hét jaar van de digitale revolutie


Een digitale borrel, online meetings, online sportlessen of eten bestellen: 2020 staat in het teken van ‘digitaal’. Alles waarbij we normaal gesproken sociale contacten opdeden, verschoof naar online. Omdat we allemaal genoodzaakt waren om in de digitale versnelling te gaan, kwam het ene na het andere creatieve alternatief van ondernemers naar boven.

Digitale huisartsenpost
Een voorbeeld van zo’n creatief alternatief is de eerste digitale huisartsenpost van Nederland. Deze digitale huisartsenpost in regio Eemland, geeft mensen de gelegenheid om digitaal een consult te krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat de kans op besmetting van het coronavirus in de huisartsenpraktijk veel lager wordt en dat een consult veel efficiënter kan verlopen. Dit laatste omdat een deel al van tevoren door de patiënt gedaan kan worden en een advies veel beter gegeven kan worden dan door de telefoon. Dit voorwerk kan bestaan uit het invullen van een vragenlijst en het eventueel toevoegen van een foto of video, waardoor er voor de huisarts zelf veel tijd wordt bespaard.

Positieve uitwerking
Niet alleen bovengenoemd voorbeeld is een goed voorbeeld van de digitalisering van afgelopen periode. Zo is het online lesgeven uitgegroeid tot een succes en zijn we inmiddels professionals in het thuiswerken. Door digitalisering hebben we onder andere minder papierwerk nodig, besparen we op onze reistijd (en dus beter voor het milieu) en kunnen we meer dingen automatiseren. Bovendien leren we oude routines te doorbreken en op een nieuwe manier te werken. Deze digitalisering kan een positieve uitwerking hebben op een productieve economie.

Maar niet overal…
Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Deze uitspraak geldt ook maar al te goed voor deze digitale revolutie. Want de omschakeling van kantoor naar een woonkamer waar ook je kinderen rondrennen, is nogal groot en niet per se goed voor je productiviteit. Daarnaast is het voor sommige beroepen simpelweg niet mogelijk om volledig of gedeeltelijk over te gaan naar de online wereld of de menselijke arbeid te vervangen. Zo is afgelopen periode een grote klap geweest voor onder andere de evenementenbranche en de horeca.

Toch is het mooi om te zien hoe er vanuit alle kanten naar oplossingen wordt gezocht om deze periode met zijn allen door te komen. Hoe de sociale contacten toch onderhouden worden, alleen dan via het beeldscherm. Hoe ondernemingen met creatieve oplossingen komen om hun werkzaamheden toch door te kunnen zetten, zoals de afhaal- en bezorgdiensten van de horeca en de livestreams van de evenementenbrache. Bedrijven blijven zich op deze manier door ontwikkelen en dit is een investering in de toekomst, naar het ‘nieuwe normaal’.

Wil jij meer weten over de online wereld, online marketing of het opzetten van een online campagne? Neem gerust contact met ons op en wie weet spreken we elkaar dan binnenkort tijdens een ‘online’ kopje koffie ;)


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid