Geplaatst op 12/12/2019
Leestijd: 3 minuten

De videotrends voor 2020


Tegen het einde van het jaar kijken we graag vooruit naar wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft, zodat we ons hierop kunnen voorbereiden. Deze keer hebben we de trends op het gebied van video voor 2020 uitgelicht.

Meer verticale video’s
Je zou denken, des te groter het scherm, des te beter. Maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 80 procent van de video’s op de telefoon bekeken wordt. In 2020 zullen er nog meer verticale video’s verschijnen, speciaal ontworpen voor mobiel.

Grafische herkenbaarheid
Een video maken kun je natuurlijk gewoon doen door iets te filmen en dit online te plaatsen. Maar met de groeiende hoeveelheid aan video’s op het internet, moet je ook hier onderscheidend in worden. Naar verwachting wordt er in 2020 steeds meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld templates die de huisstijl van je bedrijf uitstralen. Op deze manier dragen je video’s herkenbaarheid uit.

Virtual / Augmented Reality
Hier wordt al veel gebruik van gemaakt, maar dit zal in 2020 alleen nog maar toenemen. Dankzij VR kunnen we bijvoorbeeld door een compleet ingericht huis lopen, terwijl het in werkelijkheid nog een bouwval is. Naast VR krijgt ook AR een steeds grotere rol. Zo schreven we al eerder over Augmented Reality Shopping in ons artikel over de social media trends van 2020. Ideaal! Wij kunnen niet wachten wat ons te wachten staat voor 2020.

Zoeken in video’s
Zoeken náár bepaalde video’s doen we al jaren. Maar de functie om te zoeken ín video’s gaan we in 2020 steeds vaker terugzien. Stel je voor, je hebt één specifieke vraag betreft het gebruik van een product. Het bekijken van een hele video kost je veel te veel tijd. Hoe handig zou het zijn als je in de video jouw specifieke vraag kunt ‘zoeken’ en de video vervolgens alleen dat deel aan je laat zien. Deze techniek is momenteel nog beperkt beschikbaar op YouTube, maar zal in 2020 zeker groeien!

Gepersonaliseerde video’s
Gepersonaliseerde video’s worden gebruikt voor 1 op 1 communicatie van bijvoorbeeld het merk naar de klant. Dankzij de hoge kwaliteit van de smartphonecamera is de verwachting dat ook deze trend in 2020 een stijgende lijn behoudt.

Productvideo’s
Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de consumenten een product eerder aanschaft na het zien van een video. Een goede marketingtool dus om in de gaten te houden.

Video’s in e-mailmarketing
Gifjes van een nieuwe auto of een model dat de nieuwste kleding showt in je mailbox. We kijken er niet meer gek van op, maar het trekt wel degelijk onze aandacht! Video of bewegend beeld in e-mails zorgt namelijk voor een 2 tot 3 keer hogere doorklikratio dan een e-mail met ‘slechts’ tekst en afbeeldingen. En met de stijging van video’s online, zullen we dit in 2020 ook steeds vaker voorbij zien komen.

Nog een paar feitjes over video’s op een rijtje:

  • Video’s op social media worden 1200% meer gedeeld dan afbeeldingen met tekst
  • 85% van de Facebookgebruikers bekijkt een video zonder geluid. Ondertiteling is dus een goed idee!
  • De eerste ‘viral’ video op het internet was ‘The Spirit of Christmas’ in 1995.
  • De eerste site om video’s te delen was ‘ShareYourWorld.com’ in 1997. Maar dit is niet echt van de grond gekomen, ken jij het?
  • YouTube video’s behalen 1 miljard views per dag!

De impact van videogebruik op het internet blijft groeien en wordt een steeds groter onderdeel van de content die we tot ons nemen. Wil je ook graag gebruikmaken van video in bijvoorbeeld je e-mailmarketing? Wij kunnen je daarbij helpen! Neem gerust contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid