Geplaatst op 02/07/2020
Leestijd: 3 minuten

De leukste zomercampagnes van 2020


Zomercampagnes… Tja, het is even lastig, zo in tijden van het coronavirus. Want wat kun je wel en wat kun je niet communiceren? Zitten mensen wel te wachten op een vrolijke, zomerse boodschap? Of moet je de insteek juist wat aanpassen? In dit artikel lees je alles over de zomercampagnes van 2020.

Op vakantie… thuis
Denk je aan de zomer, dan denk je aan vakantie. Maar op vakantie gaan is dit jaar slechts beperkt mogelijk en ook iets waar veel mensen wellicht (nog) geen behoefte aan hebben. In de nieuwe reclamecampagne van HEMA, die deze week uitrolde, gooien ze het daarom over een andere boeg: met HEMA breng je het zomergevoel gewoon naar je eigen huis. Van ligbed, naar luchtbed, naar – bijkomend voordeel – slapen in je éigen bed.


De commercial is leuk gemaakt en het is fijn om in deze tijden weer een positieve insteek te zien. Echter is de marketingafdeling van HEMA niet de enige die op het briljante concept van een thuisblijfvakantie kwam. Zo kwam Jumbo vorige maand al met iets soortgelijks, waarbij het gezin, onder het genot van een lekkere barbecue, vakantie viert in de eigen achtertuin. Wat hier wel grappig aan is, is dat het gezin letterlijk met de caravan de tuin in rijdt. Zo kun je stellen dat de achterliggende gedachte van Jumbo meer ligt op “Op vakantie gaan in eigen tuin” en die van HEMA meer op “Thuisblijven is óók leuk”.

Toch is Jumbo niet de enige met een caravan. Tijdens hun vaste rubriek ‘Zaterdaghulp’ kwam Skoda onlangs met de Kid Caravan winactie. De twee winnende kids mochten in een echte Kid Caravan kamperen op hun eigen oprit. Een leuke verrassing op een saaie zaterdag, die bovendien voor leuke content zorgde.


Op vakantie… in eigen land
Een campagne die ook over vakantie gaat is die van whiskymerk The Famous Grouse. Geen vakantie in eigen achtertuin, wél in eigen land. Wie een fles whisky koopt en de actiecode online invoert, maakt kans op 8 overnachtingen in ‘The Famous Grouse House’. Dit is een levensgroot, luxe ingerichte whiskyvat, midden in de natuur. Hiermee kunnen fans het echte Schotlandgevoel ervaren, zonder er ver voor te reizen.


Op vakantie… in het buitenland
Eén van de weinige merken wiens zomervakantie wél letterlijk over reizen gaat, is KLM. Als luchtvaartmaatschappij kun je daar immers moeilijk omheen. In plaats van op een platte manier vakanties aan te prijzen probeert KLM de (potentiele) reiziger met deze campagne juist gerust te stellen. Want voor KLM zijn passagiers geen stoelnummers, het zijn mensen met een verhaal die hun droom achternagaan, voor het eerst een nieuw familielid ontmoeten of onderweg zijn naar een nieuwe levensfase. Het is een mooie commercial, waarin de betrokkenheid van KLM goed naar voren komt.


Conclusie?
Veel campagnes spelen dus, zoals ieder jaar, in op de (zomer)vakantie. Maar het is ook opvallend dat veel campagnes gaan over vakantie in eigen land of eigen huis. Een logische stap in deze tijd, maar erg origineel is het niet meer. Wat ons betreft steekt de commercial van KLM er bovenuit omdat zij het nét over een andere boeg gooien. Dus wil je als merk opvallen? Probeer dan eens een andere kant van deze corona-zomer te belichten.

Kom je er zelf niet uit of ben je op zoek naar een team dat met je meedenkt over jouw campagne? Dan ben je bij Brandpulse aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet spreken we elkaar binnenkort!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid