Geplaatst op 14/02/2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste Valentijnscampagnes


Vandaag is het Valentijnsdag! Voor de één een pijnlijke confrontatie van hun single bestaan en voor de ander de meest romantische dag van het jaar. Zo ook voor marketeers. Want niet alleen jouw Romeo kan verrassend uit de hoek komen. Marketeers haken maar al te graag in op deze romantische aangelegenheid. De afgelopen jaren hebben we honderden Valentijnscampagnes voorbij zien komen, de een beter dan de ander. In dit artikel hebben we de beste, leukste en grappigste campagnes voor je verzameld!

Love is in the air
Van een merk dat de kerstman heeft uitgevonden verwacht je natuurlijk heel veel. In 2013 nam Coca-Cola de term 'love is in the air' wel heel letterlijk. Bij deze guerrilla-actie werden honderden blikjes cola, vastgebonden aan boeketjes van heliumballonnen, losgelaten boven de stad. Rondwandelende stelletjes werden op Valentijnsdag verrast door een blikje fris dat letterlijk uit de hemel kwam dwarrelen. Spread the love!

Valentijn01

Daten tussen de blikken knakworst
Single zijn op Valentijnsdag is niet leuk. Zeker niet als je in de supermarkt geconfronteerd wordt met verliefde stelletjes die uitgebreid inkopen doen voor hun romantische diner. Sta je daar alleen met een diepvriespizza.

Jumbo Polanen in Woerden heeft daar iets op bedacht. Door een roze winkelmandje te pakken toon je aan dat je single bent en herken je direct de andere single shoppers. Zo kun je tussen de blikken knakworst, bij het wijnschap of op de groenteafdeling op zoek naar de ware liefde. Dat maakt boodschappen doen een stuk leuker!

Valentijn02

Virtuele Cupido
Bol.com experimenteert graag met artificial intelligence. Deze Valentijn komen ze met een chatbot op Facebook. Door middel van grappige vragen over je geliefde en het type cadeau dat je zoekt ("A: Kleinigheidje, B: Cadeau, C: Ik heb iets goed te maken.") helpt de virtuele Cupido jou het perfecte Valentijnscadeau te vinden. Wij hebben het natuurlijk getest en het is erg vermakelijk! Enig minpuntje: de reactiesnelheid is soms te traag. Dat is jammer, want de bedoeling van zo'n bot is natuurlijk dat het snel en makkelijk gaat. Los daarvan is het een erg grappig idee waar verrassende vondsten uit kunnen komen.

Valentijn03

Kaart met een kus
Tegenwoordig benaderen we onze geliefde lekker makkelijk via een Whatsappje. Toch gaat er niets boven echte post. Dat vindt PostNL ook en daarom hebben zij al een aantal jaar op rij een hele toffe Valentijnscampagne. In plaats van een postzegel mag je een échte kus op de kaart zetten en de Cupido zal hem helemaal gratis bij je schattebout bezorgen.

Valentijn04

Kindermenu voor volwassenen
De campagne van Burger King in Israël was vorig jaar wel érg gewaagd. Wie op Valentijnsdag geen zin had in een romantisch diner bij kaarslicht kon bij de fastfoodketen terecht. Het menu bevatte twee Whoppers, twee porties friet, twee biertjes en als kers op de taart een speeltje voor volwassenen. Zo wordt het toch nog een leuke avond!

Valentijn05

Zeg het met chocola
Hoe verklaar je de liefde beter dan met chocola? Vorig jaar op Valentijnsdag maakte M&M's bekend dat hun chocolaatjes voortaan te personaliseren zijn. Dat is sowieso al erg leuk, maar met Valentijn natuurlijk helemaal. Kies je favoriete kleuren, zet je naam, een lieve tekst of zelfs een foto op de snoepjes en laat ze anoniem bij je geliefde bezorgen. Als hij/zij nú nog niet als een blok voor je valt weten wij het ook niet meer.

Echte liefde of pure commercie?
Of je Valentijn nu als gelegenheid gebruikt om iemand te verrassen of gewoon als excuus ziet om heel veel chocolade te eten, bovenstaande campagnes hebben een hoog 'gniffel' gehalte, steken goed in elkaar en zijn enorm deelbaar. Naast de doelstelling, om meer omzet te genereren, komen de bedrijven extra onder de aandacht. Dit zorgt voor nog meer likeability bij een bedrijf. Dus, ben je een begeerde vrijgezel of tot over je oren verliefd? Zoek tussen de vele aanbiedingen in je volgelopen mailbox en profiteer! Wie weet tref je er een mooie aanbieding, een hele toffe campagne of heel misschien wel een verdwaalde liefdesverklaring.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid