Geplaatst op 18/12/2019
Leestijd: 4 minuten

De beste kerstcommercials van 2019


It’s the most wonderful time of the year… Niet alleen voor jou, maar ook voor marketeers. Want nu de feestdagen voor de deur staan vliegen de kerstcampagnes je om de oren. Zoals de prachtige commercials van Albert Heijn en Jumbo, waar Nederland razend enthousiast over was. Maar ook campagnes van een aantal (voor ons) minder bekende merken zijn ons opgevallen. In dit artikel delen we de beste kerstcommercials van 2019!


De publieksfavorieten

Albert Heijn: ‘Zullen we kerst bij mij doen?’
Laten we beginnen met de populairste. Uit een onderzoek van Adformatie bleek de commercial van Albert Heijn namelijk dé favoriet te zijn onder het Nederlands publiek. Want hoewel Ilse, het nieuwe gezicht van Albert Heijn, in eerste instantie niet bij iedereen in de smaak viel, heeft haar gezin met deze kerstcampagne toch écht onze harten veroverd.

Ook reclame-experts zijn enthousiast. Het jongetje is niet alleen ontzettend goed gecast, de boodschap dat de kerstvoorbereidingen met de recepten van Albert Heijn zó makkelijk zijn dat zelfs een kind het kan, is goed gevonden. Zie je, kerst hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Het is vooral heel leuk!


Jumbo: Moeder op zakenreis
De kerstcommercial van Jumbo werd ook goed ontvangen. Wat zij heel goed doen, is de reclame helemaal van deze tijd maken. Ook moeders kunnen op zakenreis en ook vaders kunnen koken. Vaderlief en de kinderen werken zich in het zweet, om mama bij thuiskomst te verrassen met een tot in de puntjes verzorgd diner. Lief! De commercial is niet alleen hartverwarmend, maar laat bovendien zien dat de Jumbo supermarkt een goede plek is om je te laten inspireren voor de lekkerste recepten.


Brandpulse’s aanraders

Dogs Trust: Een hond is voor het leven…
Het Britse bedrijf Dogs Trust – dat zich inzet voor het welzijn van honden – kennen we in Nederland niet, maar dat maakt de kerstcampagne niet minder treffend. Dogs Trust wil dat mensen zich realiseren dat een huisdier niet zomaar een schattig kerstcadeau is, maar een hele verantwoordelijkheid. Ook ná kerst, jarenlang. En dat weten ze in de campagne prima over te brengen.

Kijkers worden verliefd op het geanimeerde hondje en worden vervolgens keihard met hun neus op de feiten gedrukt. Niet de warme, gezellige kerstreclame waar je op hoopt, maar de harde realiteit met een heldere boodschap. We hopen dat mensen na het zien van de reclame twee keer nadenken voordat ze een hondje kopen.


Intratuin: Liefs, mama
Hou je zakdoekjes maar bij de hand, want de commercial van Intratuin is best aangrijpend. De feestdagen kunnen behoorlijk pijnlijk zijn als één van je ouders er niet meer is. Maar wanneer een gezin samen de boom versiert en er een kerstbal kapot valt, komt daar ineens een verrassende boodschap tevoorschijn.

Wat deze commercial zo sterk maakt is niet alleen de herkenbaarheid, maar vooral het feit dat Intratuin zo’n zwaar onderwerp juist omzet in iets moois. Want niemand hoort met kerst verdrietig te zijn!


Disneyland Parijs: kerstmagie
Waar we ook erg enthousiast over waren is de sprookjesachtige commercial van Disneyland Parijs. In de commercial zie je een klunzige elf die knoeit met de magische kerst-elixer van de Kerstman. En uit die kerstmagie ontstond… Disneyland!

Disney weet natuurlijk als geen ander hoe je een visueel spektakel creëert. De commercial ziet er dan ook prachtig uit. Daarnaast is de storytelling leuk gevonden – het had bijna een film kunnen zijn – en kunnen we ons voorstellen dat dit magische verhaal het goed zal doen bij de doelgroep: kinderen.


John Lewis: draakje
In Nederland zien we deze reclame niet op tv, maar op social media is men laaiend enthousiast: de kerstcommercial van John Lewis. Het Britse warenhuis produceerde een reclamespotje dat bijna een bioscoopfilm had kunnen zijn. In de commercial zie je een draakje die kerst verpest. Want tja, het winterse leven is immers niet makkelijk als je een vuurspuwend wezen bent… Wat de reclame zo goed maakt? Kijk en oordeel zelf: wij zijn benieuwd of je het droog kunt houden.


Heb je genoten van deze prachtige reclamespotjes? Normaal gesproken vertellen we je nog hoe wij van Brandpulse je kunnen helpen met jouw campagne. Vandaag niet. Vandaag willen we je vooral fijne feestdagen wensen en we zien je graag terug in het nieuwe jaar!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid