Geplaatst op 13/02/2020
Leestijd: 3 minuten

De beste internationale Valentijnscampagnes


Valentijnsdag, dé dag voor bedrijven om een creatieve campagne, overspoeld met liefde, te lanceren. De één speelt in op het gevoel, terwijl de ander humor sterk naar boven laat komen. Voor het geval dat je nog niet genoeg zwijmelende, liefdevolle campagnes en berichten voorbij hebt zien komen, hebben wij de beste internationale Valentijns campagnes van de afgelopen jaren nog eens verzameld. Zwijmel ze!

#LoveBetter
Iedereen verdient een gezonde relatie. Maar wat eigenlijk gek is, is dat we nooit geleerd hebben hoe we moeten liefhebben. 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 4 mannen krijgen met beledigingen te maken gedurende hun relatie. One Love opende daarom een, op het eerste gezicht, normale Valentijns winkel. Maar wanneer je naar binnen stapte, zag je dat de cadeaus die hier te koop waren geen normale cadeaus waren.


Shockeren kan een hele goede manier zijn om je boodschap duidelijk over te brengen. Verschillende merken gingen al voor deze aanpak en uit onderzoek van onder andere de University of British Columbia is gebleken dat een schokkende boodschap meer aandacht trekt, beter blijft hangen en het gedrag positief beïnvloedt.

Cheesy Love Notes
Hoe vaak hoor je niet dat mensen Valentijnsdag maar een klef gedoe of cheesy vinden? Boursin haakte hier perfect op in en benadrukte dit juist. Op welk moment kun je absoluut geen knoflook gebruiken? Juist, tijdens een date. Daarom kwam Boursin, juist met Valentijnsdag, met de Sjalot en Bieslook variant. Door middel van cheesy notes die men aan hun Valentijn kon versturen, brachten ze deze nieuwe variant onder de aandacht. Denk aan ‘You’re bieslooking good!’ of ‘I love you sjalot!’. Ja, als we zeggen cheesy, bedoelen we ook écht cheesy.

Boursin-Cheesy-Love-Notes

Lenovo
Zodra deze commercial start, kun je eigenlijk al half invullen hoe het af gaat lopen. Het is een commercial waar je een echt Valentijns gevoel van krijgt. Tegelijkertijd vertelt het precies om welk product het gaat en wat je ermee kan. Een goed voorbeeld van je product verkopen door middel van storytelling!


Speed dating met Ford
Op date met een mooie, blonde dame die ook nog eens een dikke Mustang blijkt te hebben. Klinkt voor veel mannen als de ideale vrouw, maar ‘echt rijden zal ze wel niet kunnen’. Ford pakte de vooroordelen aan en maakte gebruik van een professionele stuntvrouw die ervoor zorgde dat de mannen het écht warm kregen. Een verassend effect aan je campagne toevoegen is ook een manier om aandacht te genereren. Door iets te laten gebeuren wat je totaal niet verwacht, zullen mensen de campagne bijvoorbeeld sneller onthouden.


Doritos boeket
Je zult niet snel rozen aan je vriend geven met Valentijn. Maar waar houden mannen dan wél van? Het antwoord: Doritos! De populairste smaak ooit, Doritos Ketchup, kwam met Valentijnsdag even terug in de vorm van een Doritos Boeket, helemaal gratis. De voorraad was er binnen no time doorheen en het publiek schreeuwde om meer. Doritos creëerde een DIY met de Ketchup smaak, zodat je alsnog van een bos Doritos rozen kon genieten! Op deze manier ontstond veel gratis reclame. Het Doritos boeket werd groots opgepakt door de media en de doelgroep ging de gemaakte creaties online delen. Deze ‘Earned media’ is onderdeel van het PESO-model, wat je nog eens uitgebreid kunt teruglezen in ons artikel over contentdistributie.


Hopelijk heb je met deze voorbeelden genoeg inspiratie om volgend jaar met een toffe Valentijns campagne neer te zetten. Brandpulse helpt je graag om een liefdevolle touch aan jouw content, social media kanalen of e-mailcampagne te geven. Bekijk onze cases of ga naar onze contactpagina om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid