Geplaatst op 26/02/2019

Dames en heren, dit is Lucca Ducheine!


Willkommen, bienvenue, welcome! Mogen wij een groot applaus voor Lucca Ducheine? Deze kleurrijke dame heeft dan wel een exotische achternaam, maar komt gewoon uit het Brabantse Tilburg. Ze studeert Media Vormgeving aan het SintLucas en komt de komende maanden het designteam van Brandpulse versterken.

Lucca is pas 20 jaar oud, maar heeft al veel opvallende haarkleuren op haar naam staan. Van bruin tot blond en van blauw tot oranje. En nu dus roze mét paars. Want waarom kiezen, als het ook allebei kan? Haar creatieve, fantasierijke voorkomen sluit naadloos aan bij haar karakter en bij haar passie: musicals. Ze heeft er al veel gezien. Op Broadway en West End, maar ook gewoon in Nederland. “Elke keer als ik een voorstelling zie krijg ik kippenvel. Wat mensen op dat podium kunnen is gewoon fantastisch!” vertelt Lucca gepassioneerd. Misschien dat ze ooit zelf ook wel in musicals zou willen spelen.

Voorlopig gaat dat doek helaas niet op, maar ze is alsnog vaak in musicalstad Londen te vinden. “Ik ben thuis praktisch tweetalig opgevoed. In het Nederlands natuurlijk, maar ook in het Engels. Misschien dat daar mijn liefde voor Engeland en de Engelse taal vandaan komt.” zegt Lucca. Na haar studie een tijdje in Engeland gaan wonen is dan ook haar grootste droom. Al is het moeilijk om de toekomst te voorspellen, want met Lucca’s brede interesses weet je maar nooit wat er op haar pad komt. “Ik heb nu het plan om er een jaar te gaan wonen, maar wie weet blijf ik wel. Mijn vader zegt altijd dat je nooit te ver vooruit moet plannen.” Een verstandig advies van papa Ducheine.

Een andere, totaal verschillende whole new world die Lucca graag bezoekt is Ibiza. Voor velen is Ibiza niet meer dan een party-eiland vol met luxe nachtclubs en veel te dure cocktails, voor Lucca is het een gevoel van thuiskomen. Al sinds haar geboorte komt ze hier jaarlijks met de familie en ze kent er dan ook veel mensen. Ze heeft zelfs heimwee als ze er een tijdje weg is. “En het is er ontzettend mooi. Ibiza verveelt nooit!” zegt ze.

Lucca lijkt niet bepaald een hard knock life te leiden als je deze mooie vakantiebestemmingen ziet. Helaas kun je niet altijd maar op reis zijn. Gelukkig heeft ze ook vele andere hobby’s. Ze is hopelessly devoted aan haar vriend Max en samen ondernemen ze graag leuke dingen. Lekker lui op de bank Netflixen is er daar één van, maar het stel is ook regelmatig in de bioscoop te vinden. “We hebben een abonnement, dus de Pathé-bioscoop is ons tweede thuis. Noem een film en we hebben ‘m gezien! Soms moeten we oprecht een tijdje wachten tot er weer wat nieuws uitkomt.” lacht Lucca. Verder is ze ook graag buiten. Tijdens zwoele summer nights zoekt ze, samen met Max graag de duinen op. Om overdag lekker in de zon te liggen en ’s avonds gezellig uit eten te gaan. Helemaal hakuna matata, oftewel: geen zorgen. De ultieme ontspanning.

Maar the show must go on en dus moet er ook gewerkt worden. Lucca hield altijd al van tekenen en creatief bezig zijn. Niet zo gek dus dat ze naar het SintLucas ging, waar ze inmiddels alweer in haar vierde jaar zit. Of ze daar probleemloos zal afstuderen? Ze denkt van wel. Bij Brandpulse zit ze in elk geval prima in haar rol als stagiair Mediavormgeving. Wij zouden zeggen: break a leg!


Deel dit artikel

© 2019 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid