Geplaatst op 22/02/2019
Leestijd: 2 minuten

Creatieve content voor Lexus

Marketing Pulse | Brandpulse Content


Het afgelopen jaar wisten klanten ons al regelmatig te vinden voor het ontwikkelen van creatieve content. Want content is booming! Wil je als marketeer een succesvolle campagne lanceren? Dan speelt content een grotere rol dan ooit tevoren. In deze Marketing Pulse nemen we je mee in het verhaal achter enkele van onze campagnes voor het exclusieve automerk Lexus.

Trouwe klant
Brandpulse gaat voor langlopende relaties. We werken dan ook al vanaf het begin voor een aantal vaste klanten. Zo ook voor Lexus. Voor dit premium automerk hebben we de afgelopen jaren een reeks mooie campagnes mogen maken. En dat doen we nog steeds. Doorlopend weet Lexus ons goed te vinden voor het schrijven of redigeren van wervende copy en het maken van creatieve designs voor hun e-mailcampagnes en nieuwsbrieven.

Welke Lexus past bij jou?
Om de sales van hun SUV’s een boost te geven, ontwikkelden we een creatieve campagne rondom drie uitvoeringen van Lexus’ luxe crossovers: de zakelijke RX, de avontuurlijke NX en de sportieve UX. Maar hoe weet je welke SUV het beste bij jou en je levensstijl past? Om daarachter te komen, bedachten we een korte quiz. We kozen passende beelden bij de vragen en schreven de bijbehorende copy. Daarnaast regelden en begeleidden we de fotografie. En met behulp van een green screen hebben onze creatieven gave animaties in elkaar gezet. Uniek aan deze campagne was de korte doorlooptijd. In twee weken bedachten we het concept en zorgden we voor een gestroomlijnde uitvoering.

Doelgroepgerichte benadering
In aanloop naar de lancering van de Lexus RX ontwikkelden we een campagne om de verkoop een vliegensvlugge start te geven. Centraal stonden drie thema’s die goed passen bij het merk Lexus: golf, watersport en culinair. Net als Lexus stralen ze het gevoel van een luxe levensstijl uit. Ditzelfde gevoel hebben we gevangen in de fotografie, waarbij Brandpulse in de lead was. We bedachten de setting en de stijl, zochten de locatie uit, regelden de uitrusting en boekten de modellen. Het waren de ingrediënten voor een palet aan campagne-uitingen. Zoals onder andere een advertorial en een banner op Golf.nl en andere doelgroepgerichte kanalen. Door slimme media-inkoop wisten we ook nog een stukje exclusiviteit te bedingen.

Doorlopend aan de slag
Maar dat is nog niet alles. Doorlopend ontwikkelen we nieuw campagnemateriaal voor Lexus. Zoals het schrijven en redigeren van de copy en het ontwerpen van designs voor e-mailcampagnes en de digitale nieuwsbrief Lexus Life.

Wil je weten of wij ook jouw volgende (digitale) campagne kunnen voorzien van knappe copy, creatieve designs en een sterk staaltje regie? Bekijk onze cases of neem contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid