Geplaatst op 09/01/2020
Leestijd: 2 minuten

Contentdistributie: zo verspreid je jouw content het effectiefst


Het creëren van content is erg belangrijk voor de marketing van je bedrijf. Je kunt wel steengoede content creëren, maar als je praktisch onvindbaar bent heb je hier niet veel aan.

Overvloed
We worden overspoeld door content in alle vormen en maten. ‘Hoe gaan we hier nog ooit uit kunnen springen?’, hoor ik je denken. Heel eerlijk, dat is een lastige opgave. Maar niet onmogelijk! Met de juiste tools en strategie bereik jij de doelgroep die in jou geïnteresseerd is.

PESO-model
Heb je ooit van het PESO-model gehoord? Dit staat voor Paid, Earned, Shared en Owned media. Wanneer je de juiste combinatie van deze elementen weet te hanteren, wordt het succesvol verspreiden van jouw content appeltje eitje.

Paid media
De naam zegt het al; hiervoor moet je betalen. Soms wordt er sceptisch gedaan over het feit dat men voor het verkrijgen van bijvoorbeeld meer likes betaalt, maar soms heb je juist dat eerste zetje nodig om de juiste doelgroep te bereiken. Tegenwoordig is betaalde media bijna onontkoombaar. Door het continue veranderende algoritme wordt het erg lastig om jouw bericht aan de juiste doelgroep te laten zien. Door het inzetten van betaalde media kan je doelgroep worden bereikt en dit kan ook weer goed uitpakken voor je Earned en Shared media.

Earned media
Onder Earned media valt de content die door een derde partij wordt opgepakt. Hiervoor heb je niets hoeven doen, deze gratis reclame heb je ‘verdiend’. Ook reviews en enkele blogs vallen onder Earned media. Je hebt dus ook niet echt invloed op het verkrijgen ervan. Het enige dat je hiervoor zou kunnen doen is je content persoonlijk te delen met groepen waar het interessant voor zou kunnen zijn. Echter moet je hierbij wel opletten dat de derde partij ook echt geïnteresseerd is, anders kan het juist averechts werken.

Shared media
Bij Shared media gaat het vooral om je social media kanalen. Hierbij is het belangrijk dat je goed in kaart hebt gebracht wie je doelgroep is en waar ze zich op social media bevinden. Naast het kennen van je doelgroep en weten wat zij willen, is het ook hierbij lastig om invloed op te hebben. Zorg er vooral voor dat de content die je produceert relevant is voor de doelgroep, waardoor de kans dat het gedeeld wordt groter is. Bekijk ook eens ons artikel over de social media trends voor 2020!

Owned media
Owned media is de media die jij zelf beheert. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een webshop, blog, sociale media, een digitale folder of een nieuwsbrief zijn. Deze media heb jij helemaal zelf in beheer. Hiermee kun je dus ook doen wat jij wilt. Om interessant te blijven en je publiek geboeid te houden, moet je deze kanalen bijhouden. De inzet van enkel owned media zal niet voldoende zijn. Juist door de combinatie van bovenstaande zal je geloofwaardigheid en een geïnteresseerd publiek creëren.

Door het optimaal gebruik van de vier typen media, kom je tot de zogenaamde ‘sweet spot’. Wanneer je dit punt hebt bereikt zullen anderen je zien als een expert binnen jouw vakgebied, waardoor ook Google je interessanter vindt.

Wil jij optimaal gebruik maken van jouw online kanalen, maar vind je dit lastig? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag wat we voor je kunnen doen!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid