Geplaatst op 27/03/2020
Leestijd: 2 minuten

Brandpulse Backstage | Maart: van werken in het donker naar thuiswerken


Wat met de lente in aantocht een vrolijke maand zou moeten zijn, verliep helaas heel anders. Het land zit grotendeels in ‘lockdown’ en dus de Brandpulsers ook. Hoe verloopt het thuiswerken? En wat gebeurt er nu met ons teamuitje?

Diamond painten in het donker
Schreven we vorige maand dat onze waterleiding door werkzaamheden was afgesloten, was begin maart de elektriciteit aan de beurt. Tot drie keer toe hebben we een paar uur zonder stroom gezeten. Heel knus wel, maar werken zonder stroom is toch lastig. Het goede nieuws is wel dat we nu een stuk verder zijn met onze gezamenlijke diamond painting…

Het grote geheim…
Zoals je misschien weet, zouden we binnenkort op teamuitje gaan. Waar de reis naartoe ging, zou een verrassing blijven. Onze ‘reisleider’ Patrick maakt hier elk jaar een hele happening van, door ons wekelijks een hint te geven in de vorm van een puzzel die we moeten oplossen. Zo krijgen we elke week een letter en zouden we op de dag van vertrek uiteindelijk het verlossende antwoord hebben.

Wat die slimmerik echter niet wist, is dat het hotel al weken geleden naar kantoor belde en onze projectmanager Carlijn aan de telefoon kreeg. Hotel Harmony in Gent, hallo? Gent…? We gaan naar Gent!

De onthulling
“Wij spelen lekker mee.” dacht het team. Dus deden we wekelijks braaf mee met Patricks puzzels, riepen we enthousiast allerlei plaatsnamen en speculeerden we hardop. Het hele team wist dus vanaf het begin dat we naar Gent zouden gaan. Maar op een gegeven moment vonden we het toch wel zielig dat Patrick zo zijn best deed. En zo kwam op een vrijdagmiddag aan de lunchtafel het hoge woord eruit. Die arme Patrick, die wekenlang voorgelogen werd door het hele team, kon er gelukkig om lachen!

Overigens is het teamuitje nu vanwege het coronavirus verplaatst naar de zomer. Maar hé, dan kunnen we in elk geval gebruik maken van het zwembad!

Thuiswerken
Tja, dat coronavirus. We hebben er inmiddels allemaal – direct of indirect – mee te maken en dat is dan ook de reden dat iedereen bij Brandpulse sinds vorige week thuiswerkt. De vakanties van Joost en Fleur gingen niet door en zelfs het pingpong toernooi is uitgesteld. Woonkamers zijn omgetoverd tot kantoortjes en Facetimen is het nieuwe vergaderen. En eerlijk: in je onesie werken is niet zo verkeerd. Wacht, hoor ik daar de kinderen die de tent slopen? Moment, mijn vrouw heeft me even nodig. Hmm, nu ik toch opsta kan ik net zo goed de hond gaan uitlaten… Snel afgeleid? Nee hoor. Dat thuiswerken gaat ons prima af!

Wat zou ons in april te wachten staan? Werken we dan nog steeds thuis of zijn de maatregelen dan versoepeld? Je leest het in de volgende editie van Brandpulse Backstage. Tot die tijd: blijf gezond!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid