Geplaatst op 05/03/2020
Leestijd: 3 minuten

Deze bijzondere online banen bestaan écht!


Weet je nog dat men enkele jaren geleden bang was dat digitalisering al onze banen zou inpikken? Natuurlijk, er zijn banen verdwenen, maar er zijn dankzij het internet ook een hoop nieuwe banen bij gekomen. Zo heeft bijna elk bedrijf wel een software developer, online marketeer, webdesigner of SEO-specialist in dienst. Toch bestaan er ook online banen die je niet zo vaak tegenkomt. In dit artikel geven we je zes bijzondere voorbeelden. Welke baan zou wel wat voor jou zijn?

E-sport Game Coach
Interesse in games, maar beschik je zelf over weinig talent? Dan kun je misschien aan de slag als coach. Want als voetballers, turners of tennissers een coach nodig hebben, waarom een gamer dan niet? Gamen is immers ook een sport (E-sport), waarbij er tijdens wedstrijden flink wat geld valt te verdienen. Als E-sport game coach ben je degene die de speler motiveert, hen helpt omgaan met de pers en de wedstrijden analyseert. Website Vice sprak met de Nederlandse Maarten Sonneveld, die werkzaam is voor ’s werelds eerste professionele FIFA-academie.

Tinder profielschrijver
Wie al jaren gesetteld is, maar zich toch graag bezighoudt met de online datingwereld, kan tegenwoordig aan de slag als Tinder profielschrijver. Handig voor mensen die zelf op papier niet zo goed uit hun woorden komen. Je helpt je klanten met het schrijven van een pakkende profieltekst, kiest de juiste foto’s en maakt diegene onweerstaanbaar op de online datingmarkt.

eMystery shopper
Online shoppen wordt steeds populairder, maar toch is het soms nog de vraag of een webshop betrouwbaar is. Om de veiligheid van online shoppers te waarborgen, struinen eMystery shoppers het internet af. Zij checken of de website gebruiksvriendelijk is, de afspraken nakomt, een goede klantenservice biedt en of het pakketje daadwerkelijk geleverd wordt.

Online personal shopper
Ben je graag met mode bezig, maar doe je dit het liefst vanuit huis? Dan kun je aan de slag als online stylist of online personal shopper. Websites die deze service aanbieden zijn namelijk in enorme opkomst. Op het Nederlandse Zalon kunnen gebruikers hun foto uploaden, maten invullen en voorkeuren aangeven, waarna een persoonlijk toegewezen stylist voor de klant aan de slag gaat. Al het opvolgende contact verloopt via e-mail. Na een paar dagen stuur je de klant een pakket met verschillende outfits, waarbij je commissie krijgt op de items die hij of zij besluit te houden.

Facetuner: digitaal plastisch chirurgje spelen
Dat er op Instagram een hoop foto’s bewerkt worden zal je niet verbazen. Maar ken je het fenomeen facetunen al? Met de gelijknamige app worden gezichten en lichamen compleet verbouwd. Wittere tanden, een strakkere kaaklijn, een kleinere neus of een slankere taille: alles is mogelijk. Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen een filtertje eroverheen gooien en daarom zien we steeds meer bedrijven die op zoek zijn naar – zowel vast als freelance – Facetuners.

Professioneel hacker
Ben je goed met computers en code? Dan kun je misschien aan de slag als professioneel hacker. Het lukraak hacken van mensen is natuurlijk een misdaad, maar als professioneel hacker ga je heel anders te werk. Dan hack je juist om te kijken of een website of software wel veilig genoeg is. Kom je er bijvoorbeeld achter dat de website van een bank makkelijk te hacken is, dan kun je hen helpen om dit te verbeteren.

Zijn deze banen toch nét iets te apart voor je, maar wil je toch aan de slag in de online wereld? Dan kun je misschien ‘gewoon’ aan de slag bij een internetmarketingbureau… zoals Brandpulse! Bekijk hier onze actuele vacatures. Zit je zelf het liefst zo min mogelijk achter de computer, maar wil je jouw bedrijf toch online profileren? Dan kunnen we je uiteraard ook helpen met het ontwikkelen van jouw online marketingstrategie. Neem gerust contact met ons op!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid