Geplaatst op 03/09/2020
Leestijd: 3 minuten

Luister en leer: de beste marketing podcasts


Podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn populair binnen bijna elke branche. Het lijkt wel of we steeds meer uren tekortkomen in een dag en hoe fijn is het dan om deze uren extra nuttig te besteden? Zet bijvoorbeeld tijdens het autorijden een podcast aan waar je rustig naar kunt luisteren en waar je ook nog wat van opsteekt! Wij selecteerden de 6 beste podcasts over marketing, want je raakt nooit uitgeleerd.

CRO.CAFE
In deze podcast vertelt Guido Jansen, ruim 10 jaar ervaring in internationale e-commerce en optimalisatie bij zowel agencies als aan de klantzijde, je alles wat je wilt weten over online marketing. Dus niet alleen over het runnen van een A/B test op je website, maar ook over je aanpak, de strategie, user research, hoe je goed kunt rapporteren en hoe je je hele afdeling of bedrijf mee krijgt in het data gedreven denken en optimaliseren van de customer journey. Alles om jouw bedrijf te optimaliseren en de beste klantervaring te bieden. Je kunt 2 à 3 keer per maand een aflevering verwachten. CRO.CAFE biedt podcasts aan in zowel Nederlands als Engels en ze zijn onder andere te beluisteren op iTunes, Soundcloud, Spotify en Google Podcast.

SEO Podcast
Nuchtere, no-nonsense tips om zelf met de SEO van je website aan de slag te gaan, zoals Michiel Brand en Rutger Steenbergen hun SEO Podcast zelf omschrijven. Zodat je hoger scoort in de zoekmachines, je beter vindbaar bent en je de omzet van je onderneming kunt verhogen. Fijne stemmen om naar te luisteren en lekker nuchter dus. Een ideale podcast om tijdens je busritje of tijdens het schoonmaken te luisteren en er ook nog wat van te leren. De SEO Podcast is onder andere te beluisteren op Podcast.co, Apple Podcast, Spotify en Google Podcasts.

Online Marketing Made Easy
In deze Engelstalige podcast behandelt Amy Porterfield de belangrijkste vragen binnen de marketingwereld. Ze interviewt experts binnen verschillende vakgebieden. Onderwerpen als storytelling, online cursussen, het krijgen van meer nieuwsbriefabonnees, hoe je je bedrijf kunt laten groeien en hoe je een online business opstart komen aan bod. Deze podcast is onder andere te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en iTunes.

The Brief
The Brief is een tweewekelijkse podcast over content, marketing en media. De podcast begint altijd met drie nieuwtjes binnen dit vakgebied. De twee hosts Mark Schoones en Matthijs Tielman interviewen elke aflevering een nieuwe gast die zijn of haar expertise deelt. De onderwerpen lopen uiteen van marketingnieuws en social media trends tot recruitment en viral marketing. The Brief is onder andere te beluisteren op iTunes, Apple Podcast en Spotify.

Groeihelden
Je bedrijf laten groeien? In Groeihelden van radiozender BNR vertellen ondernemers hoe zij hun bedrijf laten groeien. Ondernemers als Picnic, Srprs.me en Mollie komen aan bod. Een ideale podcast om tussendoor te beluisteren, want ze duren ongeveer 25 minuutjes. Je kunt de podcast onder andere beluisteren via Spotify, iTunes of via de website van BNR.

GaryVee Audio Experience
Lekker Amerikaans, maar wel heel interessant. Ondernemer, CEO, investeerder, vlogger en publieke spreker Gary Vaynerchuk groeide in slechts enkele jaren uit tot een van de grootste digital agencies van Amerika. In zijn podcast vertelt hij vooral over ondernemen, waar online marketing gerelateerde aspecten regelmatig in terugkomen. Luister deze podcast onder andere via Apple Podcasts, Soundcloud en Spotify.

Wil je meer leren of weten over marketing? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen! Misschien niet hetzelfde als een podcast, maar het lijkt erop ;)


Deel dit artikel

© 2021 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid