Geplaatst op 09/07/2020
Leestijd: 2 minuten

Apps waar je de zomervakantie mee door komt


Als internetmarketingbedrijf zijn we gek op digitale tooltjes. Daarbij komt dat we deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet op vakantie zullen gaan. Des te meer reden om op online ontdekkingsreis te gaan. Wij verzamelden een aantal leuke, originele en handige apps waarmee jij de zomervakantie – onderweg, maar ook vanuit je eigen huis – zeker doorkomt!

Leuk voor thuis

Civilisations AR
Wil je erop uit, maar vind je het toch nog wat eng om je huis te verlaten? Met de Civilisations AR app van BBC tover je je eigen huis of tuin om tot een interactief museum. Eerst projecteer je de aarde en daarmee kun je letterlijk op ontdekkingsreis door de hele wereld. Want op verschillende locaties zijn artefacten te vinden, die je digitaal kunt onthullen, restaureren en waar je natuurlijk alles over kunt lezen.


1600 - Whitehouse AR
Altijd al het Witte Huis willen bezoeken, maar zit een tripje naar Amerika er even niet in? Met de app ‘1600’ krijg je een virtuele tour door het Witte Huis. De app is speciaal gemaakt voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk. Je hebt er wel een 1-dollar briefje voor nodig om de augmented reality te activeren, maar dan heb je ook wat.

WhiteHouseAR2 1600app-ed

Lekker op pad

iNaturalist
Wil je toch écht de deur uit? Haal de innerlijke Steve Irwin in je naar boven en maak een eenvoudige boswandeling – ook in eigen land – een stuk interessanter. Want de app iNaturalist helpt je, dankzij image recognition, namelijk alle planten en diersoorten te identificeren. Daarnaast ontvang je aanvullende informatie en unlock je badges voor elke plant en diersoort die je ontdekt. Een soort Pokédex dus, maar dan in het echt!


Pompmeister
Niet per sé leuk, maar wel heel praktisch: met Pompmeister vind je eenvoudig waar in Nederland of net over de grens, je het goedkoopst kunt tanken.

Zombies, Run!
Deze zomer heb je extra veel tijd om aan je conditie te werken. Hardlopen wordt snel saai, maar met Zombies, Run! wordt het een stuk leuker. Volgens het verhaal en de geluidseffecten die zich door je koptelefoon afspelen word je achterna gezeten door zombies. Er is maar één ding dat je kunt doen… rennen! Daarnaast moet je onderweg verschillende (virtuele) hulpmiddelen verzamelen, zoals eten en medicijnen, om te overleven. En met maar liefst 40 verhaallijnen ben je voorlopig nog niet uit gerend!

Duolingo
Als je op vakantie gaat is het wel zo stoer als je in vloeiend Spaans die hamburger kunt bestellen. Maar ook als je deze zomer thuisblijft is het hartstikke leuk en leerzaam om nieuwe talen te leren. Met Duolingo doe je dat eenvoudig en het kost je slechts een paar minuten per dag.

Unieke vakantiefoto's

1998 Cam – Vintage camera
Zelfs als je deze zomer dichtbij huis blijft, maak je vast wel wat foto’s. Mis je die tijden dat je na de vakantie bij de fotograaf je fotorolletje liet ontwikkelen en je er een stapel foto’s met ruis of light leaks voor terugkreeg? Je kunt ditzelfde effect nabootsen met deze app.

Enlight Photofox
Gebruik je de zomervakantie liever om creatief bezig te zijn, maar ben je niet zo handig met Photoshop? Met Enligth Photofox tover jij je vakantiefoto’s in een handomdraai om tot de mooiste, surrealistische kunstwerken.

Enlight Photofox

Wat je plannen ook zijn deze zomer, je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Wij wensen je een fijne vakantie!


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid