Geplaatst op 20/02/2020
Leestijd: 2 minuten

Alaaf! Dit zijn de leukste carnavals-inhakers!


Dit weekend is het weer zo ver. Dé periode waar menig Brabander en Limburger al het hele jaar naar uitkijken: carnaval! Reden genoeg voor merken om in te haken op dit vrolijke feestje. En om jou in de stemming te brengen, verzamelden wij de allerbeste inhakers én campagnes van de afgelopen jaren!

Van Tullepetaonestad naar Lampegat
Naar Oeteldonk, Tullepetaonestad of toch naar Lampegat? Veel steden hebben rond deze tijd van het jaar een eigen carnavalsnaam. De NS besloot hier vorig jaar op in te haken en voegde 100 ‘carnavalsplaatsen’ toe aan de NS reisplanner. Briljant!

ns-reisplanner-carnaval 1

Carnavalshit van Mora
Waar de meeste merken een simpel plaatje als inhaker gebruiken, besloot Mora het dit jaar grootser aan te pakken. Dus maakten ze een heuse carnavalskraker, genaamd ‘Knallen met die ballen’! Het zou ons niet verbazen als we dit nummer in de kroeg gaan horen.


Uitstervende tijgers
Herkenbaar, maar ook behoorlijk confronterend: de inhaker die WNF vorig jaar maakte. Dit zet je toch wel aan het denken.

Inhaker WNF Carnaval

#Carnavalvrij
Iets feestelijker is de campagne van Bavaria, uit 2018 alweer. Het biermerk startte toen een petitie, gepaard met een crossmediale campagne, gepersonaliseerde social media posts én merchandise, om van carnaval een nationale feestdag te maken. De petitie werd meer dan 170.000 keer getekend en het is dan ook geen verrassing dat het reclamebureau van Bavaria talloze awards won met deze geweldige campagne.

Nobelprijs
Hoewel de campagne een succes was, is het Bavaria niet gelukt om ‘Carnavalvrij’ daadwerkelijk te verwezenlijken. Daarom gooien ze het dit jaar over een andere boeg: carnaval de Nobelprijs voor de Vrede laten winnen. Want als er een event is dat mensen verbroedert, en waar vijanden elkaars vrienden worden, is het carnaval wel! Ook deze petitie (die op het moment dat we dit artikel schrijven al meer dan 10.000 keer getekend is) wordt ondersteund door een grootse campagne en toffe goodies. Zou het Bavaria lukken?


Goed voorbereid carnavallen
Carnaval wordt steeds populairder bij mensen van ‘boven de rivieren’, merkte Jägermeister. Vorig jaar kwamen ze dan ook met een campagne die de ongeschreven regels van carnaval uitlegde. Dit jaar gooien ze het op de voorbereiding. Want bij carnaval komt natuurlijk meer kijken dan alleen de trein naar het zuiden pakken en je feestneus opzetten! Met behulp van zanger Gullie ontstond een leuke Instagram campagne.

Jagermeister1

En jij, hoe goed ben jij voorbereid op carnaval? Is jouw campagne geslaagd of zou je het volgend jaar graag anders doen? Indien je hulp nodig hebt, gaan wij graag voor je aan de slag. Terwijl wij nog één keer de polonaise oefenen kun je alvast rondkijken op onze case-pagina, of neem direct contact met ons op.


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid