Geplaatst op 08/03/2018
Leestijd: 2 minuten

Dorpse jongen in de grote stad; dit is Joost van Bogget!


Limburgse gezelligheid met een flinke dosis creativiteit: dat is Joost, de designer van Brandpulse. Gek op drukwerk - er gaat ten slotte niks boven het gevoel van echt papier en de geur van verse inkt - maar ook voor een mooi online ontwerp draait hij zijn hand niet om. Joost is van alle creatieve markten thuis!

Design heeft hem altijd al geboeid. Niet zo verrassend dus dat hij naar het SintLucas ging, waar hij zijn creatieve ei kwijt kon bij de opleidingen Printmedia en Mediavormgeving. Andermans hersenspinsels kunnen uitwerken tot een tastbaar iets is volgens Joost het mooiste dat er is. "Met mijn designs wil ik vooral mensen verrassen en een glimlach op hun gezicht toveren," vertelt hij. Een echte passie dus.

Bestel mèr
Om zich nog verder te ontwikkelen volgde hij de Engelstalige bachelor Graphic Communication en ging hij op stage in Berlijn. Een man van internationaal niveau dus, maar vanbinnen een rasechte Limburger. Zo houdt Joost van lekker eten - al blijven pannenkoeken favoriet - drinkt hij graag een biertje en is hij natuurlijk gek op vastelaovendj (oftewel: carnaval).

Maar zelfs tijdens zijn favoriete feest van het jaar is Joost nog aan het werk. Dan staat hij namelijk achter de bar bij een plaatselijk café. Een harde werker dus. Ook met zijn design weet Joost van aanpakken. Een ontwerp komt pas echt tot leven als het is afgedrukt op mooi papier en daarom bindt hij zelf boeken in. Professioneel werk, maar ook vakantiefoto's worden op deze manier vereeuwigd. "Er gaat niks boven het geluid van het krakende papier van een vers ingebonden boek," vindt Joost.

IMG 3099

Stoom afblazen
Een groot deel van de dag spenderen achter een scherm of tekentafel hoort bij het vak, maar dat betekent ook dat er af en toe wat stoom afgeblazen moet worden. Dat doet Joost door middel van sport. Naast recreatief hardlopen is Joost al 13 jaar fanatiek volleyballer. "Het is voor mij echt een hobby, waarbij het er vooral om gaat dat het leuk en gezellig is. Maar tijdens een wedstrijd moeten we natuurlijk wel winnen! Wat dat betreft ben ik best competitief."

Op vrolijke voet
Zijn passie voor design komt eigenlijk overal in terug. Zo draagt hij eigenlijk altijd vrolijke prints en is zijn outfit niet compleet zonder Happy Socks. Of er nu regenboogjes of hartjes op staan maakt niet uit, zolang het maar niet saai is. "Zwarte en witte sokken zijn echt verboden. En enkelsokjes al helemaal! Hoe opvallender, hoe beter."

De opvallende sokkenkeuze is al een goede gespreksstarter, maar de échte ijsbreker is zijn favoriete huisdier. Het is namelijk zijn ultieme droom om een minivarken in huis te hebben. Bij zijn ouders thuis hadden ze al ooit een hangbuikzwijn in de tuin, maar dat is toch niet hetzelfde. "Een minivarken zou mijn leven echt compleet maken!" lacht Joost. "Nu maar hopen dat 'ie mijn sokken niet opeet."


Deel dit artikel

© 2020 Brandpulse.nl All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid